Tetszett a cikk?

Az ORTT Panaszbizottsága nem fedezett fel a műsorban "zsidó kisebbségekkel szembeni gyűlöletkeltésre alkalmas elemeket".

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) Panaszbizottságának határozata szerint nem sértette meg a rádiózásról és televíziózásról szóló törvényt a közszolgálati tévén sugárzott Éjjeli menedék című műsor október 26-ai adása - közölte Vékony Éva, az ORTT szóvivője.Az ORTT Panaszbizottsága szerint a kifogásolt műsorrészlet vonatkozásában nem lehet "kiegyensúlyozatlan" tájékoztatásról beszélni. Az eljáró tanács - megtekintve a műsorrészletet, és meghallgatva a feleket - arra az álláspontra helyezkedett, hogy az Éjjeli menedék bepanaszolt műsora David Irving-nek az 1956-os magyar forradalommal kapcsolatos nézeteit oly módon mutatta be, hogy "megfelelő mélységű háttérinformációt bocsátott a nézők rendelkezésére". Az ORTT szóvivője hozzátette azt is, hogy a panaszbizottság nem fedezett fel a műsorban "zsidó kisebbségekkel szembeni gyűlöletkeltésre alkalmas elemeket" sem.A közszolgálati tévé vezetése október 28-án jelentette be, hogy megszünteti a műsort, mivel annak készítői egy rendezvényen rögzített felvételen "teret adtak a Magyarországra látogató, radikálisan szélsőjobboldali nézeteiről ismert angol történész", David Irving nézeteinek az 1956-os magyar forradalomról. A műsorban elhangzottak miatt két újságíró is panaszt nyújtott be az ORTT-hez. Az eljáró tanács - november 20-án meghozott határozatában - megalapozottnak tekintette a panaszt. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy székesfehérvári családtól érkezett az ország fenyője a Parlamenthez

Egy székesfehérvári családtól érkezett az ország fenyője a Parlamenthez

Csaknem tízmilliárdos előleg jöhet az EU-ból a járvány költségeire

Csaknem tízmilliárdos előleg jöhet az EU-ból a járvány költségeire

Videót küldött fel a Mariana-árok mélyéről egy kínai tengeralattjáró

Videót küldött fel a Mariana-árok mélyéről egy kínai tengeralattjáró