Tetszett a cikk?

A Magyar Televízió (MTV) Közalapítvány kuratóriuma által felkért szakértő azt vizsgálja majd, hogy milyen felelősség terheli a lemondott tévéelnököt a "szabálytalanul megkötött és titkosított filmszerződések" ügyében.

A kuratórium elnöke csütörtökön elmondta: a jogi szakértő személyéről még nem döntöttek, a kuratórium erről várhatóan napokon belül egyeztet. Czeglédi László szerint az ügyet - annak anyagi következményi miatta - mindenképpen rendezni kell.Mint az a HVG december 18-ai számában megjelent, Ragáts Imre, a köztévé elnöke "azóta elvált felesége üzlettársának cégétől" - állítólag a piaci ár háromszorosáért - vásárolt természetfilm-sorozatot az MTV részére. Ragáts Imre egy nappal a HVG utcára kerülése előtt, egészségi okokra hivatkozva, január 1-jei hatállyal lemondott posztjáról. A Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége másnap, azaz december 18-án egyhangú szavazással elfogadta a lemondást.Czeglédi László csütörtökön arról is beszámolt: a korábbiaktól részletesebb pályázati kiírást tesz közzé a Magyar Televízió (MTV) Közalapítvány kuratóriuma a tévéelnöki posztra, amely részleteit a kuratórium csütörtöki ülésén véglegesítette. Az MTV elnöki posztjára vállalat-, cégvezetési- és válságkezelési tapasztalatokkal, televíziós ismeretekkel rendelkező személyt keresünk – mondta a kuratórium elnöke.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Taylor Swift eltűnt, de elmagyarázta, hogy miért

Taylor Swift eltűnt, de elmagyarázta, hogy miért

Ami a cinkéknek jó, az a vízi madarakra veszélyes – itt a téli etetési útmutató

Ami a cinkéknek jó, az a vízi madarakra veszélyes – itt a téli etetési útmutató

A vakcinahírek a járvány előtti szintre emelték a Wizz Air részvények árfolyamát

A vakcinahírek a járvány előtti szintre emelték a Wizz Air részvények árfolyamát