Tetszett a cikk?

Gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség Molnár Csabát, az ORFK pénzmosás elleni osztályának vezetőjét pénteken – tájékoztatta az MTI-t Borbély Zoltán, a főügyészség szóvivője.

Az ügyészségi nyomozó hivatal vezető beosztású hivatalos személy által elkövettett vesztegetéssel, hivatali visszaéléssel és államtitok-sértéssel gyanúsítja a felfüggesztett rendőralezredest. Molnár Csaba a három és félórás kihallgatását követően újságírók előtt kijelentette: "amiről kellett, arról jelentést írtam". Hozzátette: tudomása szerint a vizsgálat idején referensként dolgozhat tovább az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságán.Több napilap is úgy tudja, hogy Molnár Csaba pénzmosással gyanúsított szír állampolgároktól néhány alkalommal kis értékű ajándékokat fogadott el, illetve egy vacsora alkalmával ő is márkás itallal ajándékozta meg vendéglátóit. Rendőrségi források szerint az alezredes minden esetben jelentést írt a szírektől kapott ajándékokról.Molnár Csaba korábban osztályvezetőként aktívan részt vett a K&H-ügy nyomozásában. Salgó László országos főkapitány a Magyar Nemzet december 2-án megjelent cikke, valamint a Nemzetbiztonsági Hivatal utóbb az ORFK vezetőjéhez eljuttatott "szigorúan titkos" minősítésű összefoglaló jelentése alapján rendelt el belső vizsgálatot Molnár Csabával szemben. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Azoknál is szorongást okoz a koronavírus, akik nem fertőződtek meg

Azoknál is szorongást okoz a koronavírus, akik nem fertőződtek meg

WHO-igazgató: A védőoltások nem tüntetik el teljesen a koronavírust

WHO-igazgató: A védőoltások nem tüntetik el teljesen a koronavírust

Letartóztatták a férfit, aki szándékosan elgázolt egy rendőrt Sopronban

Letartóztatták a férfit, aki szándékosan elgázolt egy rendőrt Sopronban