Polgári körök tüntettek a Tilos Rádió budapesti stúdiójánál vasárnap. A demonstráció résztvevői a rádióban karácsonykor elhangzottak miatt a médium betiltását követelték. A tüntetők egy csoportja elégetett egy izraeli zászlót, ami miatt Izrael magyarországi nagykövetsége tiltakozását fejezte ki.

A tüntetést követően a demonstrálók egy csoportja hógolyókkal dobálta az épületet, két férfi pedig megrongálta a Magyar Távirati Iroda fotóriporterének felszerelését. A megmozdulást szervező Rákosmenti Polgári Körök Egyesülésének elnöke elhatárolta magát a történtektől.Pesti Imre, az egyesülés vezetője a tüntetés első szónokaként leszögezte: azért gyűltek össze a stúdió előtt, hogy "szelíd, de határozott választ" adjanak a rádió "keresztényellenes műsoraira". Pesti szerint a rádió megsértette a keresztény kultúrában gyökerező európai kultúrát, "a Föld 1,5 milliárd keresztény hívőjét" és az egyetemes emberi jogokat. "Ezért követeljük, hogy az ORTT mondja fel a műsorszolgáltatási szerződést a Tilos Rádióval" - tette hozzá.A demonstráción mintegy 3-4 ezer ember vett részt. A tüntetők többször hangosan követelték a rádió betiltását. A rádió egyik munkatársa végigment a tüntetők között egy táblával, amelyen a következő felirat volt: "Nem az igazság: csak a hús irgalmatlan tömege".Az Index internetes hírportál információi szerint a tüntetők egy csoportja a helyszínen elégetett egy izraeli zászlót. Emiatt az esti órákban Izrael magyarországi nagykövetsége tiltakozását fejezte ki.A tüntetők egy csoportja a demonstráció befejezése után hógolyókkal dobálta meg a rádiónak helyet adó épületet. A róluk fényképet készítő MTI-s fotóriporter felszerelését két férfi megrongálta. Az újságírót a két férfi lökdöste, sáljánál fogva rángatta és szidalmazta. A fotóriporternőt, aki a lökdösés miatt nekiesett a kordonnak, két kollegája védte meg. A tüntetéssel kapcsolatban rendőri intézkedés nem történt."A provokálókból álló szűk csoport rendezvény utáni minden jellegű megnyilatkozása élesen szemben áll a polgári körök szellemével, ezért a leghatározottabban elhatárolódunk a történtektől és elítéljük azt" - nyilatkozta Pesti vasárnap kora este. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Több baleset is történt reggel, több helyen teljes az útzár

Több baleset is történt reggel, több helyen teljes az útzár

Varga Mihály megerősítette, Esztergom felé épül az M0-s nyugati szakasza

Varga Mihály megerősítette, Esztergom felé épül az M0-s nyugati szakasza

30 liter gina került elő egy váci istállóból

30 liter gina került elő egy váci istállóból

Szigorítaná a letelepedési kötvények kiadását az EU

Szigorítaná a letelepedési kötvények kiadását az EU

Ingyenreggelit kapnak a metróvállalattól, ha korábban járnak munkába a tokióiak

Ingyenreggelit kapnak a metróvállalattól, ha korábban járnak munkába a tokióiak

Egy időre Pápára költöztetik a Gripeneket

Egy időre Pápára költöztetik a Gripeneket