Tetszett a cikk?

A kelet-európaiak letelepedési kérelmeinek elbírálásában feltárt súlyos szabályszegések miatt már jó ideje erőteljes nyomás nehezedett a miniszterre.

Beverley Hughest azzal vádolták az ellenzéken kívül még saját tárcájának munkatársai is, hogy a későbbi bevándorlási statisztikák kozmetikázása érdekében érdemi ellenőrzés nélkül, ezrével hagyatta jóvá a csatlakozó országokból érkező munkavállalók letelepedési kérelmeit még az EU-bővítés előtt. A végső lökést távozásához azonban az a tegnapi hír adta meg, amely szerint Anglia nem ad vízumot a román és bolgár vízumkérelmezőknek.Nagy-Britannia az egyetlen nagy EU-tagállam, amely - a jóléti rendszer igénybevételének valamelyes korlátozásával - nyitva hagyta munkaerő-piacát az új tagországokból érkező munkavállalók előtt, arra a számításra hivatkozva, hogy a bővítés után is legfeljebb évi 5-13 ezer fős bevándorlás várható a nyolc új kelet-európai tagállamból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közös vakcina-gyárat nyithat Ausztria és Dánia Izraelben

Közös vakcina-gyárat nyithat Ausztria és Dánia Izraelben

Szabadon engedték a sokszáz elrabolt nigériai iskoláslányt

Szabadon engedték a sokszáz elrabolt nigériai iskoláslányt

Dühből ebolázott Orbán vakcinás képe alatt egy balmazújvárosi képviselő

Dühből ebolázott Orbán vakcinás képe alatt egy balmazújvárosi képviselő