Tetszett a cikk?

Az ügyészségnél harmadszor kezdeményezi a rendőrség a PSZÁF elnökének gyanúsítotti meghallgatását – tudta meg a Magyar Hírlap.

A Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság (SZBEI) a napokban küldte meg a nyomozást felügyelő Fővárosi Főügyészségnek indítványát, hogy gyanúsítottként idézzék be Szász Károlyt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnökét.A rendőrség a PSZÁF gazdálkodásában feltételezett visszaélések miatt tavaly indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A gyanú szerint a felügyeletnél jogszerűtlenül kötöttek bérleti és megbízási szerződéseket, amelyek alapján több millió forintot fizettek ki feleslegesen. A kifogásolt szerződéseket Szász Károly írta alá.A rendőrség múlt év októberében és idén januárban kezdeményezte Szász gyanúsítotti kihallgatását, de az ügyészség ehhez nem járult hozzá. Korainak tartották a gyanúsítást, és további tanúk kihallgatására, illetve egyéb iratok beszerzésére utasították a nyomozókat.A Fővárosi Főügyészségnek most újra döntenie kell arról, alapos-e a gyanú arra, hogy Szász bűncselekményt követett el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!