Tetszett a cikk?

A tegnapi magyar-brazil labdarúgó mérkőzésen a szurkolók egyik csoportja a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szervezési osztályának vezetőjét gyalázó transzparenst feszített ki. Csiki Károly az ultrák szerint a vasárnapi magyar-japán meccsről kitiltotta az irredenta és szélsőséges jelképeket.

A tegnapi magyar-brazil barátságos mérkőzés kezdése előtt negyedórával a szurkolók egyik csoportja egy körülbelül 20 méteres, két vászonból álló transzparenst feszített ki. A Puskás Ferenc Stadion maratoni kapujától jobbra eső szektorban öt percig látható szöveg Csiki Károlyt, az MLSZ szervezési titkárát gyalázta. Csiki az incidensről nem hallott, így azt kommentálni sem akarta.Csiki Károly azzal váltotta ki az ultrák haragját, hogy kitiltotta a zalaegerszegi stadionból az önkényuralmi és irredenta jelképeket megjelenítő transzparenseket. Az index Drukkerkocsma elnevezésű fórumán például az egyik újpesti szurkoló, aki az Ig18 álnevet használta (ez volt a neve az egyik első és második világháborúban rendszeresített német ágyúnak), azt írta: „irtózatosan köcsögök voltak a biztonságiak. Mint annak fél óra alatt sikerült utána járnunk egy bizonyos Csiki (…) Károly nevű MLSZ-es (…) kitalálta, hogy a Nagy-Magyarország térkép, sőt a ma érvényes magyar címer TILTOTT JELKÉP (!!!!!!) Ezért nem rakhattunk ki semmit, csak és kizárólag piros fehér zöld zászlót. Azt hiszem, hogy ezzel ez a (…) önhatalmúlag korlátozott alkotmányos jogomban.” [A kihagyott részek trágárságokat tartalmaznak.]A transzparenstől nem messze álltak a meccset biztosító rendőrök, de szemtanúk szerint nem ők vetették le a tacepaót. Bartha László, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese nem kívánta kommentálni a történteket. A rendőrség tegnapi közleménye szerint a „labdarúgó mérkőzés rendőri biztosítása során a stadion területén rendőri intézkedésre nem került sor. A szurkolók a mérkőzés előtt, alatt és azt követően is jogkövető magatartást tanúsítottak, amit a BRFK tisztelettel megköszön.”A hvg.hu fotógalériája a mérkőzésrőlA hvg.hu fotógalériája a brazil edzésről

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!