A tegnapi magyar-brazil labdarúgó mérkőzésen a szurkolók egyik csoportja a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szervezési osztályának vezetőjét gyalázó transzparenst feszített ki. Csiki Károly az ultrák szerint a vasárnapi magyar-japán meccsről kitiltotta az irredenta és szélsőséges jelképeket.

A tegnapi magyar-brazil barátságos mérkőzés kezdése előtt negyedórával a szurkolók egyik csoportja egy körülbelül 20 méteres, két vászonból álló transzparenst feszített ki. A Puskás Ferenc Stadion maratoni kapujától jobbra eső szektorban öt percig látható szöveg Csiki Károlyt, az MLSZ szervezési titkárát gyalázta. Csiki az incidensről nem hallott, így azt kommentálni sem akarta.Csiki Károly azzal váltotta ki az ultrák haragját, hogy kitiltotta a zalaegerszegi stadionból az önkényuralmi és irredenta jelképeket megjelenítő transzparenseket. Az index Drukkerkocsma elnevezésű fórumán például az egyik újpesti szurkoló, aki az Ig18 álnevet használta (ez volt a neve az egyik első és második világháborúban rendszeresített német ágyúnak), azt írta: „irtózatosan köcsögök voltak a biztonságiak. Mint annak fél óra alatt sikerült utána járnunk egy bizonyos Csiki (…) Károly nevű MLSZ-es (…) kitalálta, hogy a Nagy-Magyarország térkép, sőt a ma érvényes magyar címer TILTOTT JELKÉP (!!!!!!) Ezért nem rakhattunk ki semmit, csak és kizárólag piros fehér zöld zászlót. Azt hiszem, hogy ezzel ez a (…) önhatalmúlag korlátozott alkotmányos jogomban.” [A kihagyott részek trágárságokat tartalmaznak.]A transzparenstől nem messze álltak a meccset biztosító rendőrök, de szemtanúk szerint nem ők vetették le a tacepaót. Bartha László, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese nem kívánta kommentálni a történteket. A rendőrség tegnapi közleménye szerint a „labdarúgó mérkőzés rendőri biztosítása során a stadion területén rendőri intézkedésre nem került sor. A szurkolók a mérkőzés előtt, alatt és azt követően is jogkövető magatartást tanúsítottak, amit a BRFK tisztelettel megköszön.”A hvg.hu fotógalériája a mérkőzésrőlA hvg.hu fotógalériája a brazil edzésről

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Török Gábor a tüntetésekről: Ez most mi volt?

Török Gábor a tüntetésekről: Ez most mi volt?

Külföldön is tüntetnek: „Lebontjuk Orbánországot és építünk olyat, ahova érdemes lesz hazajönni?”

Külföldön is tüntetnek: „Lebontjuk Orbánországot és építünk olyat, ahova érdemes lesz hazajönni?”

Elkészült a Brexit-film Benedict Cumberbatch főszereplésével

Elkészült a Brexit-film Benedict Cumberbatch főszereplésével

May nem akar újabb népszavazást a Brexitről

May nem akar újabb népszavazást a Brexitről

Fegyveres őrökkel kerültek szembe az MTVA-ba bejutott ellenzéki képviselők

Fegyveres őrökkel kerültek szembe az MTVA-ba bejutott ellenzéki képviselők

Kórházigazgatótól a prostituáltig: ezek a legnagyobb és a legkisebb presztízsű szakmák

Kórházigazgatótól a prostituáltig: ezek a legnagyobb és a legkisebb presztízsű szakmák