Tetszett a cikk?

Továbbra is megfeszített erőkkel dolgoznak a tűzoltók a kigyulladt zalaegerszegi hűtőház oltásán. Egyelőre senkit nem kellett kitelepíteni a környékről.

Az épület két fala közötti vastag szigetelőanyag még mindig izzik, húsz különböző gépjárművel közel hatvan tűzoltó dolgozik az oltáson. A szigetelőanyag oltása rendkívül nehéz, így több órán át eltarthat a tűz megfékezése - mondta Dobson Tibor, a katasztrófavédelem szóvivője.A szakemberek folyamatosan mérik a levegőbe került égéstermékek koncentrációját. Mivel a tűztől távolabb nem mértek olyan határértéket, amely veszélyeztetné az ott élőket, ezért senkit nem kellett kitelepíteni otthonából - tette hozzá Dobson. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!