szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jelenleg Kuncze Gábor az egyetlen jelölt a pártelnöki posztra - közölte az SZDSZ kedden, válaszolva a Népszava napilap azon értesülésésre, amely szerint az V. kerületi szervezet Fodor Gábor ügyvivőt jelölte pártelnöknek.

"A Szabad Demokraták Szövetségében a mai napig egyedül Kuncze Gábor pártelnök kapta meg az elnökjelöltséghez szükséges mennyiségű jelölést" - tartalmazza az MTI-hez eljuttatott közlemény, amely a párt március 19-i tisztújító küldöttgyűlés előtti, március 9-ig tartó elnökjelölési folyamatról tájékoztat.

A Népszava értesülése szerint a hét végén az SZDSZ V. kerületi szervezete 13:6 arányban Fodor Gábor ügyvivőt jelölte pártelnöknek Kuncze Gáborral szemben.

Fodor Gábor a Napkelte című televíziós műsorban ennek kapcsán elmondta: időben meghozza döntését. Mint fogalmazott: csak azért nem fog elindulni a pártelnöki posztért folyó versengésben, hogy ne csak Kuncze Gábor jelenlegi pártelnökre lehessen szavazni.

Szintén a Népszava értesülése szerint a március 19-én Szegeden tartandó tisztújítás előtt "az elnöki poszttal kapcsolatban felmerült Eörsi Mátyás neve is", aki viszont az újságnak korábban úgy nyilatkozott, hogy nem foglalkozik ezzel a kérdéssel.

Az SZDSZ MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az elnökjelölési időszak január 17-től március 9-ig tart. Jelölhetnek az SZDSZ tagjai, helyi csoportjai, és megyei választmányai.

Az elnökjelöltté váláshoz az Országos Tanács döntése alapján egy megyei választmány, vagy öt helyi csoport, vagy 50 tag jelölése szükséges.

A jelölés pillanatnyi állása szerint Kuncze Gábort eddig három megyei választmány, 17 helyi csoport és 57 tag jelölte, Fodor Gábort pedig két helyi csoport és két tag - tájékoztatott közleményében az SZDSZ.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Az SZDSZ nem állít közös listát senkivel

Nem készül senkivel közös lista állítására a Szabad Demokraták Szövetsége, a 2006-os parlamenti választásokra - jelentette ki Kuncze Gábor a párt Országos Tanácsának ülését követően.

Óriási segítséget kapnak a Windows 7-felhasználók

Óriási segítséget kapnak a Windows 7-felhasználók

Emmi: Lehet használni mobiltelefont a Covid-osztályokon

Emmi: Lehet használni mobiltelefont a Covid-osztályokon

Tényleg hoz újítást az MNB minősítése a legnépszerűbb lakossági hiteleknél?

Tényleg hoz újítást az MNB minősítése a legnépszerűbb lakossági hiteleknél?