szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fővárosi Bíróság jogerősen 300 ezer forint kártérítés megfizetésére kötelezte a Magyar Nemzetet kiadó Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft.-t.

A jogerős ítélet szerint 2002. március 27. és 2003. július 3. között a kiadó olyan valótlan tényállításokat közölt, amelyek sértették Keller László országgyűlési képviselő személyiségi jogait és az ítéletek által előírt helyreigazítási kötelezettségeinek sorozatosan nem tett eleget.

A bíróság  úgy értékelte, hogy a helyreigazítás elmaradása miatt a tényállítások rögzülhettek a közvéleményben, ezek következményeit újabb jogsértésként értékelte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Keller panasszal él a Happy End-ügyben

A törvényi lehetőségekkel élve, nyolc napon belül panasszal él Keller László közpénzügyi államtitkár a Fővárosi Főügyészség döntése ellen, amellyel a hivatal bűncselekmény hiányában megszüntette a Happy End Kft. és a Mert 2000 Rt. vezetője, valamint az Országimázs Központ osztályvezetője ellen csalás, illetve hanyag kezelés gyanújával indult eljárást.

MTI Itthon

Pert vesztett a Magyar Nemzet

Jogerősen pert nyert Meruk József újságíró a Magyar Nemzet ellen kedden - közölték a Fővárosi Bíróság sajtótitkárságán. A Fővárosi Bíróság ítélete szerint személyiségi jogot sértő Bayer Zsoltnak a lapban közölt írása, amely szerint a felperes ügynök volt az előző rendszerben.

Itthon

Keller: "fogyott a levegő körülöttem"

Keller László azzal indokolta távozását a közpénzügyi államtitkárság éléről, hogy "érezhetően fogyott a levegő" körülötte. A Fidesz ezzel szemben úgy látja, hogy az államtitkár tevékenysége kudarc volt.

MTI Itthon

A bíróság szerint Keller megsértette Szász jó hírnevét

Megsértette Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) volt elnökének jó hírnevét Keller László egykori közpénzügyi államtitkár, amikor arról nyilatkozott, hogy Szász Károly felelősségét meg kell vizsgálni egy engedély megadásában - mondta ki első fokú ítéletében a Fővárosi Bíróság csütörtökön.

Ismét ezrek tüntetnek Thaiföldön a kormány ellen

Ismét ezrek tüntetnek Thaiföldön a kormány ellen

Koronavírus: 31 halott, 1478 új fertőzött Magyarországon

Koronavírus: 31 halott, 1478 új fertőzött Magyarországon

Keleti zászló, nyugati szél – Drótvágó sorozat, 4. rész.

Keleti zászló, nyugati szél – Drótvágó sorozat, 4. rész.