szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Munkáspárt központi bizottsága a közeljövőben dönt a belső ellenzék két vezetője, Vajnai Attila alelnök és Fratanolo János Baranya megyei elnök kizárásáról, valamint az utóbbi által vezetett megyei szervezet elnökségének feloszlatásáról.

"A Munkáspárton belül van egy pártellenzéki csoport, amely szervezkedik a párt fő iránya ellen, s amelynek a lényege az, hogy az MSZP irányába vigyék el ezeket a szavazókat" - közölte Thürmer Gyula.

Szerinte a Munkáspárt válaszút elé érkezett, a többség nem akar a Vajnai Attila-féle irányba menni, és mivel nem sikerül politikailag megállapodásra jutni, ezért napirendre tűzték a pártellenzék vezetőinek kizárását. Thürmer Gyula közölte, fel fogják oszlatni a párt Baranya megyei elnökségét, erről a közeljövőben születnek döntések.

A Munkáspárt Baranya megyei szervezetében tavaly ősszel kezdődött aláírásgyűjtés annak érdekében, hogy tavasszal tisztújítással egybekötött kongresszust hívjanak össze. A megyei elnök akkor azzal magyarázta ezt, hogy antidemokratikus folyamatok indultak el a pártban.

A hatályos szervezeti és működési szabályzat szerint a kérdéssel 2006 végén kellene foglalkoznia a párt legfőbb döntéshozó szervének.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Olasz belügyminiszter: „Elfogadhatatlan” a kijárási tilalom elleni tüntetés

Olasz belügyminiszter: „Elfogadhatatlan” a kijárási tilalom elleni tüntetés

Zacher Gábor: A járványkezelés jelenleg politikai kérdés Magyarországon

Zacher Gábor: A járványkezelés jelenleg politikai kérdés Magyarországon

43 millióhoz közelít a koronavírussal fertőzöttek száma a világon

43 millióhoz közelít a koronavírussal fertőzöttek száma a világon