szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar médiában hosszan idézték a szaúdi Arab News-ban megjelent cikket, amely katonai vagy politikai erő alkalmazását követelte Magyarországgal szemben.

A magyar sajtó által is felkapott írást sokan a szaúdi hivatalosságok kiszivárogtatásának vagy az arab közvélemény határozott reagálásának hitték Gyurcsány Ferenc kijelentésére, miszerint a szaúdi futballválogatott terroristákból áll.

Mohamed al Rasid, a Klubrádió Kontra műsorában – Orosz Józsefnek válaszolva - elmondta, a cikk ironikus hangvétellel íródott, inkább a szaúdi hivatalos körök túlreagálását, a nagykövet visszahívását volt hivatott kigúnyolni.

Rasid a szaúdiak egyik kiemelt hírforrásaként emlegetett Horkai Istvánról azonban semmit sem tud (egyes magyar hírforrások Lovas Istvánt sejtik az álnév mögött).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Gyurcsány levelet írt a szaúdi királyi családnak

Átadta Gyurcsány Ferenc bocsánatkérő levelét, valamint a magyar miniszterelnök bonni nyilatkozatának fordítását Magyarország rijádi nagykövete Szaúd-Arábia helyettes külügyi államtitkárának.

hvg.hu Világ

Megtorlást sürget Magyarország ellen egy szaúdi lap

Erő alkalmazására szólított fel Magyarország ellen egy szaúd-arábiai újság Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek az arab országot sértő tréfája miatt. Egy hazai muszlim szervezet felajánlotta: segít abban, hogy a kormányról pozitívabb kép alakuljon ki a szaúdi sajtóban.

A NASA talált valamit a Holdon, nagy bejelentésre készülnek [frissítve]

A NASA talált valamit a Holdon, nagy bejelentésre készülnek [frissítve]

Jövőre „nyílhatnak meg” az Eurovíziós Dalfesztivál résztvevői

Jövőre „nyílhatnak meg” az Eurovíziós Dalfesztivál résztvevői

Megérkezett az AC/DC legújabb videoklipje

Megérkezett az AC/DC legújabb videoklipje