szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem tartotta általános vitára alkalmasnak az ifjúságnak nyújtott állami támogatások növeléséről szóló fideszes indítványt a szociális és családügyi bizottság keddi ülésén. Az indítványban a képviselők többek között a felsőoktatásban tanulók ingyenes utazását javasolták.

A Szijjártó Péter és Nyitrai Zsolt fideszes képviselők által benyújtott önálló képviselői indítványról az ellenzék igennel, a kormánypárti képviselők nemmel szavaztak, így azt a bizottság általános vitára alkalmatlannak találta.

Mártai Márta, a bizottság fideszes elnöke elmondta, hogy az indítvány az ifjúságnak nyújtott állami támogatások növelése érdekében forrásokat csoportosítana át, illetve ingyenessé tenné a felsőoktatásban tanuló diákok utazását lakóhelyük és az egyetem vagy főiskola között. Mint mondta, ezt a célt a kormány 2002-es programja is tartalmazta. Emellett tízezer új kollégiumi férőhely létesítése is szerepel a javaslatban.

A Pénzügyminisztérium képviseletében Somogyi Andrea ismertette a kormány álláspontját. Közölte: a kormány nem támogatja az indítványt, mivel az az államháztartási törvénybe ütközne.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karrier

Változatlan feltételekkel lehet Diákhitelhez jutni az új tanévben

Változatlan feltételek mellett vehetik igénybe az egyetemisták, főiskolások a most induló tanévben a diákhitelt, a kölcsön választható havi összege továbbra is 10, 15, 21, illetve 25 ezer forint, és a kamat is megegyezik az előző szemeszterben meghatározott összeggel (11,95 százalék).

MTI Itthon

Több mint 18 ezer új diákhitel-igénylő az őszi szemeszterben

A 2004/2005-ös tanév őszi szemeszterében - a pénteki utolsó kifizetési napon csatlakozó 1.812 hallgatóval együtt – 18.722 új igénylő döntött a felsőoktatásban részt vevők számára létrehozott, egyedülállóan kedvező kölcsön, a diákhitel felvételéről - közölte a Diákhitel Központ kommunikációs igazgatója.

Nem engedték be a tantermükbe az SZFE látványtervező osztályát

Nem engedték be a tantermükbe az SZFE látványtervező osztályát

Színészek álltak ki az SZFE-s diákok mellett: "Szüleik mellett szüleik" lesznek

Színészek álltak ki az SZFE-s diákok mellett: "Szüleik mellett szüleik" lesznek

Még sohasem láttak ennyi cápát Kalifornia partjainál

Még sohasem láttak ennyi cápát Kalifornia partjainál