szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fejetlenség uralkodik a fizetések elszámolásával és kiutalásával kapcsolatban a több minisztérium és hatóság összeolvasztásával tavaly létrehozott Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztériumban - jelezte a hvg.hu-nak a tárca több dolgozója.

"Mintha csak a hóhért akasztanák" — mondta a hvg.hu-nak a minisztérium egyik magát megnevezni nem kívánó munkatársa, aki számos társához hasonlóan már hónapok óta nem kapja meg bérét  a szociális kérdések megoldását, illetve a szegénység felszámolását zászlajára tűző minisztériumban.  

A fizetések késlekedő kiutalása mellett a tárca dolgozói szerint rendszertelenül vonják le a nyugdíjpénztárnak járó pénzeket is, ezért számos dolgozó elesik a jogos adókedvezménytől.

A hvg.hu az üggyel kapcsolatban Göncz Kingát, a minisztérium vezetőjét kérdezte volna, de a miniszter a kedd esti órákig nem reagált a megkeresésre.

A tárca dolgozói szerint jelenleg háromféle bérszámfejtés működik a minisztériumnál, ahol a jelek szerint tavaly őszi létrehozása óta nem sikerült egységes elszámolási rendszert kialakítani.

Az Országgyűlés 1999 elején hozta létre az Ifjúsági- és Sportminisztériumot, amelyet a 2002-es kormányváltást követően a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztériummá alakították át. A tavaly októberi miniszterelnökváltás után megszűnt az addig Esélyegyenlőségi Kormányhivatal, és e területet a frissen létrehozott Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium vette át. 

A tárca irányítása alá került ezen kívül a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság, valamint a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség is. A miniszter tevékenysége fogyasztóvédelemmel összefüggő feladatkörökkel, valamint a nemzeti és etnikai kisebbségek ügyeivel is bővült, amelyeket korábban a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM), illetve a Miniszterelnöki Hivatal (MEH) látott el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Privatizálnák a Honvédelmi Minisztérium cégeit

A tulajdonában lévő cégek kisebbségi részesedése eladását tervezi a Honvédelmi Minisztérium (HM). A tárca eladná a HM Currus Gödöllői Harcjárműtechnikai Rt., a HM Arzenál Rt. és a HM ArmCom Kommunikációtechnikai Rt. 50 százalékát.

Gazdaság

Átszervezés és elbocsátások a Pénzügyminisztériumban

A szervezeti átalakulás révén a minisztérium jelenlegi 657 fős létszáma 60 fővel csökken. Az átszervezés célja, hogy a tárca a jelenleginél kisebb létszámmal, ám a korábbinál hatékonyabb módon, és kisebb költséggel lássa el feladatait.

MTI Karrier

Kétlépcsős béremelés a Belügyminisztériumnál

Kétlépcsős béremelés lesz az idén a Belügyminisztériumhoz (BM) tartozó intézményekben; a Belügyi Érdekegyeztető Tanács tagjai által hétfőn Budapesten aláírt, 11 milliárd forintos kiadással járó megállapodás 60 ezer dolgozót érint.

Itthon

Az MDF hiányolja a sportminisztériumot

Az MDF elfogadhatatlannak tartja a sportminisztérium megszüntetésére irányuló miniszterelnöki törekvéseket, és felszólítja Gyurcsány Ferencet, hogy vonja vissza ezzel kapcsolatos javaslatát.

Testvérharc: elektromos és benzines Mazdákat eresztettünk egymásnak

Testvérharc: elektromos és benzines Mazdákat eresztettünk egymásnak

Visszakapta a TheVR az Apple miatt letiltott Twitch-csatornáját

Visszakapta a TheVR az Apple miatt letiltott Twitch-csatornáját

Focirajongók, boruljunk le: Pelé 80 éves!

Focirajongók, boruljunk le: Pelé 80 éves!