szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az ország minden területén emelkedett a betegek száma, a fővárosban is 50 százalékkal többen fordultak orvoshoz az előző héthez képest. A legutóbbi héten 60 ezren betegedtek meg - jelentette be Bujdósó László országos tiszti főorvos.

Ötven százalékkal nőtt a bejelentett influenzás megbetegedések száma Magyarországon az elmúlt héthez képest. Az esetszám-emelkedés viszont nem azt mutatja, hogy "vehemensen" terjedne a vírus - mondta Bujdosó László.

Egyre több megyében van járvány, és egyre több megyében rendelték el a jelentőszolgálat működését. A vírus az esetek 70 százalékában a gyermekeket és a fiatal felnőtteket betegíti meg. A mostani járvány nem különleges, és a szövődmények sem gyakoribbak. "Az az állításunk, hogy ez egy szokványos és nem jelentős járvány lesz" - tette hozzá.

Európában az országok többsége túl van a "járványcsúcson", az elmúlt időszakban Lengyelországban, Németországban és Csehországban tetőzött a járvány - mondta Melles Márta, az Országos Epidemiológiai Központ főigazgatója  
   

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Az influenzavírus az országban van

Az egész országban jelen van az influenzavírus, előfordul az influenza "A" és "B" típusa egyaránt, eddig tizennyolc esetben mutatták ki a vírust - jelentette be Melles Márta, az Országos Epidemiológiai Központ főigazgatója.

Meztelenre vetkőztették 10 járat női utasát, hogy megnézzék, szültek-e

Meztelenre vetkőztették 10 járat női utasát, hogy megnézzék, szültek-e

Orvosi kamara: Az orvosok 77 százaléka nem írná alá az új jogviszonyt

Orvosi kamara: Az orvosok 77 százaléka nem írná alá az új jogviszonyt

Félúton jár a Mars felé az új NASA-robot, amire igen fontos küldetést bíztak

Félúton jár a Mars felé az új NASA-robot, amire igen fontos küldetést bíztak