szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Orbán Viktor nem lát kivetnivalót Semjén Zsoltnak, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnökének, fideszes képviselőnek korábbi SZDSZ-szel kapcsolatos kijelentésében, hanem az SZDSZ kampányát tartja kifogásolhatónak - a Fidesz elnöke erről egy csütörtök reggeli televíziós műsorban beszélt. Kuncze Gábor megdöbbenéssel reagált Orbán szavaira s kijelenette: ő kér elnézést Orbán helyett.

"Én nem Semjén Zsolt magatartásában látok kivetnivalót, én az SZDSZ kampányában látok (...) Ezek kemény mondatok, amiket Semjén Zsolt mondott, harcos mondatoknak is minősíthetjük őket, de egyébként a tartalmukban nem látok kivetnivalót" - mondta a Fidesz elnöke a TV2 kereskedelmi televízió Mokka című műsorában.

Orbán az ügynökügyről
A Fidesz elnöke  szerint az áldozatokra kellene bízni az ügynökügyet, az áldozatoknak kellene eldönteniük, hogy mit tesznek a róluk készült jelentésekkel. Részletek
Semjén Zsolt február 19-én a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség országos küldöttgyűlésén azt mondta: "mi nem árulunk zsákbamacskát, mi azoknak (...) a támogatására számítunk, akik úgy gondolják, hogy a teremtés és a természet rendje szerint a házasság egy férfi és egy nő között áll fönn, (...) aki úgy gondolják, hogy helyes, ha az iskolában a gyerekek nem szoknak rá a kábítószerre", akik szerint az egyházak szolgálatára szükség van, és akik a "halál kultúrájával szemben az élet kultúráját építik".

Hozzátette: "aki azt szeretné, hogy a tizenéves fia, első szexuális tapasztalatait egy szakállas bácsitól szerezze, szavazzon nyugodtan az SZDSZ-re". Tegyen így az is, aki azt akarja, hogy gyermeke szájába az iskolában marihuánás cigarettát nyomjanak, aki azt szeretné látni, hogy gyermeke "extrém szekták szeánszán veri magát a földhöz", vagy aki az eutanázia és az abortusz halálkultúráját képviseli - folytatta.

Orbán Viktor hangsúlyozta: nem Semjén Zsolt magatartásában lát kivetnivalót, hanem az SZDSZ kampányában, ugyanis szerinte "arra még nem volt példa, hogy egy olyan nehéz és bonyolult életet élő csoportot, mint a homoszexuálisok, politikai célokra használtak volna".

Álláspontja "nem helyes, ha politikai pártok önös pártpolitikai célból szórakoznak, eszközként használják bármelyik kisebbségi csoportot, beleértve például ezt az életmód kisebbség csoportot, a homoszexuálisokat".

Mint mondta, nem Semjén Zsolt magatartását látja elsősorban problémának, hanem a kialakult helyzetet, amiről - mint mondta - nem Semjén Zsolt tehet. Orbán Viktor szerint ha a homoszexuálisok "úgy látják, hogy képviselni kell az érdekeiket, akkor majd nyilván meg fogják tenni".

"De egy politikai párt mért tűzi őket a zászlórúd végére, vagy miért írja föl ezt a zászlóra? - tette fel a kérdést a Fidesz elnöke.

Kuncze: 'Én kérek elnézést Orbán helyett' (Oldaltörés)


Aki, mint Orbán Viktor,  nem talál kivetnivalót Semjén Zsolt mondataiban, az nem méltó rá, hogy egy modern, demokratikus országban meghatározó politikai tisztséget töltsön be. - áll Kuncze Gábor közleményében, amelyet Orbán Viktor szavaira reagálva adott ki.

Az SZDSZ elnöke így ír: "Ha bármelyik más vezető magyar politikus nem talált volna kivetnivalót Semjén mondataiban, az SZDSZ azonnali bocsánatkérést követelne. Meggyőződésem azonban: Orbán Viktor esetén ennek nem lenne értelme. Biztos vagyok benne: a Fidesz elnöke nem véletlenül mondta, amit mondott. Az SZDSZ elvesztette reményét, hogy Orbán Viktor valaha bocsánatot kér megjegyzéseiért – legyenek azok bármilyen alpáriak, civilizálatlanok és sértők.

Ezért, Orbán Viktor nevében, én kérek elnézést." - folytatja Kuncze.

"Én kérek elnézést azoktól, akiket Orbán Viktor – és Semjén Zsolt – a halálkultúra képviselőinek” nevezett. Én kérek elnézést azoktól, akiknek Orbán Viktor azt üzeni: problémáik nem elég fontosak ahhoz, hogy a politika foglalkozzon velük. Hiszen, mint Orbán Viktor fogalmaz, a homoszexuálisok problémáival nem kell a politikának foglalkoznia;  ha úgy látják, hogy képviselni kell az érdekeiket, akkor majd nyilván meg fogják tenni”. S én kérek elnézést mindenki mástól is, akit Orbán Viktor emberi méltóságában – ismét –
megsértett."

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

Hozzátok, az olvasóinkhoz fordulunk, azt kérve, hogy tartsatok ki mellettünk, maradjatok velünk. Ti, ha tehetitek, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt.

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is, minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk NEKTEK!

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

Hozzátok, az olvasóinkhoz fordulunk, azt kérve, hogy tartsatok ki mellettünk, maradjatok velünk. Ti, ha tehetitek, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt.

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is, minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk NEKTEK!
MTI Itthon

Új Generáció: "Semjén Zsolt kérjen bocsánatot vagy mondjon le"

Nyilvánosan drogterjesztéssel, pedofíliával és a halálkultusz dicsőítésével vádolta az SZDSZ-t Semjén Zsolt a KDNP elnöke, az országgyűlés emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságának alelnöke, ezért a fiatal liberálisok lemondásra szólították fel, illetve bocsánatkérést követelnek.

eurohirek.hu Tech

Nem létezik egyetlen "meleg" gén

Amerikai kutatók feltérképezték a teljes humán génállományt, és arra a megállapításra jutottak, hogy nincs egyetlen "meleg" gén: a szexuális orientációért több gén felelős - és nem csak a nemi jelleget meghatározók -, sőt: környezeti tényezők is szerepet játszhatnak.

Újabb áldozatai vannak a koronavírus-járványnak Magyarországon

Újabb áldozatai vannak a koronavírus-járványnak Magyarországon

Négy meccses eltiltást kapott harapásért a Lazio védője

Négy meccses eltiltást kapott harapásért a Lazio védője

Folyamatosan javul Zente állapota

Folyamatosan javul Zente állapota