szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mintegy egymilliárd forintból újul meg Szentes városközpontja; az önkormányzat a Szentes Nagytemplomi Református Egyházközséggel közösen, a Regionális Operatív Program (ROP) keretében nyert mintegy 896 millió forint vissza nem térítendő támogatást - közölte Szentes polgármestere.

A ROP 90 százalékos támogatást nyújt, a költségek fennmaradó 10 százalékát az önkormányzat saját forrásból fedezi. A nyertes projekt az életminőség javítására, a helyi idegenforgalom fellendülésére és szociális munkahelyteremtésre épül - mondta Szirbik Imre. Hozzátette: a rehabilitáció során felújítják a műemléknek nyilvánított református nagytemplomot, amely a debreceni után azország második legnagyobb befogadóképességű református temploma, csaknem 4 ezer ülő- és állóhellyel. Jelenlegi formáját a XIX. század utolsó harmadában kapta: igen rossz állapotban van, rendbetétele már nem halasztható. 

A templom szomszédságában álló épületben 50 férőhelyes idősek otthonát alakítanak ki, harminc új munkahelyet teremtve - tájékoztatott a polgármester. A két épület között található Kiss Bálint utca korhű rehabilitációja is része a pályázatnak, és befejeződik a város központjában lévő Kossuth tér rekonstrukciója is, megújul a zöldfelület - mondta. Kitért rá, hogy a városépítő program a helyi zsinagóga felújításával kezdődött és a városháza, a főtér valamint a megyeháza helyreállításával folytatódott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Kult

Háromszázmilliós színházfelújítás Fehérváron

Üvegburkolatra is futja a székesfehérvári Vörösmarty Színház zsinórpadlásánál. A megépítését abból a pénzből fedezik, amelyet az állami támogatási keretbe már nem férő munkákra ad az önkormányzat. A teátrum tavaly májusban kezdődött, állami támogatással végzett felújítása az év végére fejeződik be.