szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki döntése szerint szeptembertől megduplázzák a BKV jelenlegi 220 kilométeres éjszakai közlekedési hálózatát. Az új rendszerbe bevonják az éjszakai szolgálati járatok felét.

A közgyűlés 1,2 kilométerrel meghosszabbította a 112-es busz belvárosi szakaszát, s több, a dél-pesti gyorsabb közlekedést és  a csúcsidejű zsúfoltságot enyhítő járatkorrekcióról döntött. Több busz jár majd a 19-es, az 59-es és a 123-as járaton, s délutánonként is közlekedik majd a gyors 66-os busz.

Az alacsony kihasználtság miatt megszüntetik a 48/A buszjáratot, s a zajterhelés csökkentése miatt rövidebb útvonalon jár majd a 30-as villamos. Hétköznap este és hétvégenként, ugyancsak a csendesebb közlekedés érdekében, az 52-es vonalán korszerűbb villamosok járnak majd a jelenlegieknél. 

A közgyűlés egyhangúlag megteremtette annak a feltételét, hogy szeptembertől a testület nyilvános üléseit az interneten közvetítsék. Az ellenzékiek, akik régóta szorgalmazták ezt, szeretnék olyan jellegűvé bővíteni a rendszert, hogy a felszólalók névre szólóan visszakereshetők legyenek. Soknak tartották azt a 120 millió forintot, amit idén és jövőre a technikai háttérre költenének. 

Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes jelezte, hogy egy másik előterjesztés keretében szereplő források biztosításával lehet szó a rendszer kibővítéséről.
 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Ritkítja járatait a BKV?

A főpolgármester-helyetteshez fordul a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület, mert információik szerint a BKV Rt. május elejétől járatritkítási programot kezdett a főváros engedélye, és az utasok tájékoztatása nélkül.

MTI Gazdaság

Felszámolja hajózási kft.-jét a BKV

A kft. megszüntetésének keretében elsőként a 15 éves Carolina luxusjachtot adják el, bár a jármű bérbeadása jelenleg jó bevételi forrás a cég számára.

MTI Itthon

Még több BKV-ellenőr lesz

Növeli jelenlegi 400 fős ellenőri gárdájának számát a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) Rt., hogy a metrókon esetenként változó helyszíneken fenntarthassák a szigorított bejárati ellenőrzéseket és a felszínen is hatékonyan működhessenek.

MTI Itthon

Milliókat kaszál a BKV a szigorított jegyellenőrzéssel

A 2-es után csütörtökön a 3-as metrón is megkezdik a szigorított bejárati jegyellenőrzést, amelyet a chipkártyás jegyrendszer jövő évi bevezetéséig fenntartanak - nyilatkozta Lucza Mihály, a BKV Rt. főosztályvezetője.

Német lap: Nem biztos, hogy a kínai vakcina kihúz minket a bajból

Német lap: Nem biztos, hogy a kínai vakcina kihúz minket a bajból

Bejutott a kamera a galántai járványkórházba, ahol a lélegeztetőgépre kerültek 60 százaléka meghal

Bejutott a kamera a galántai járványkórházba, ahol a lélegeztetőgépre kerültek 60 százaléka meghal

Újabb kis SUV a piacon: itt a Hyundai Bayon

Újabb kis SUV a piacon: itt a Hyundai Bayon