szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Kulcsár-ügyben eddig eljáró Fővárosi Főügyészség elfogultság miatti kizárását indítványozta Kerék Csaba és védője pénteken.

Az elfogultsági kifogás szerint az ügy elsőszámú gyanúsítottjának, Kulcsár Attilának az egyik kihallgatásáról készült jegyzőkönyv, illetve a vallomástételről készült és a napokban nyilvánosságra került videofelvétel között "lényegi, tartalmi eltérések is vannak, melynek oka (...) kivizsgálásra szorul".

A beadvány tartalmazza, hogy a "valóságtól eltérő tartalmú jegyzőkönyv keletkezésének" felelősei között "elsőként merült fel" a kihallgatást vezető és ma már a főügyészség élén álló Ihász Sándor tevékenysége.

Kerék Csaba és védője szerint ebben a helyzetben indokolt, hogy az ügyben eddig eljáró Főváros Főügyészség helyett a Legfőbb Ügyészség kijelölése alapján egy másik ügyészség döntsön a vádemelés kérdésében.

A parlamenti pártok többsége aggályosnak találja a nyilvánosságra került felvételek alapján Kulcsár Attila, a brókerbotrány fő gyanúsítottja kihallgatását. Az MSZP, az SZDSZ és az MDF vezető politikusai szerint megrendítheti az igazságszolgáltatásba vetett társadalmi bizalmat a Kulcsár Attila kihallgatásáról az MTV-ben vasárnap este bemutatott videofelvételek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Pártvélemények Kulcsár Attila kihallgatásáról

A nyilvánosságra került felvételek alapján a koalíciós pártok és az MDF is "aggályosnak" találja Kulcsár Attilának, a brókerbotrány fő gyanúsítottjának kihallgatását. A Fidesz viszont azzal érvel, hogy a szocialistáknak saját soraikban kell a kérdéseket tisztázniuk.

Ha iPhone-ja van, tárhelyben még jobban áll, mint az androidosok, de már nem sokáig

Ha iPhone-ja van, tárhelyben még jobban áll, mint az androidosok, de már nem sokáig

Most már tényleg elkészül az Így jártam apátokkal

Most már tényleg elkészül az Így jártam apátokkal

Új modellt állított fel a rezisztens baktériumok terjedésére Röst Gergely

Új modellt állított fel a rezisztens baktériumok terjedésére Röst Gergely