szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz mindent megtesz annak érdekében, hogy a riválisok szavazóit elcsábítsa; megpróbálja elhitetni magáról, hogy ma már nem csak a kisgazda, kereszténydemokrata legharcosabb, legigazabb képviselője, hanem a Magyar Demokrata Fórum értékrendjét is ő képviseli a leghitelesebben; ez persze úgy ostobaság, ahogy van - fogalmazott az MDF frakcióvezetője egy keddi interjúban annak kapcsán, hogy egy hétvégi rendezvényen a Fidesz elnöke átvette az MDF korábbi szlogenjét.

"Nem azért volt rendszerváltoztatás, és nem azért választottuk a többpárti parlamenti demokráciát (...), hogy végül egy párt próbáljon egy oldalt teljesen lefedni és bebizonyítani, hogy a MIÉP-től a kereszténydemokráciáig mindent képes egy személyben képviselni. Hiszen itt egy emberről van szó, akit úgy hívnak, hogy Orbán Viktor" - mondta Herényi Károly a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

Az MDF vezető azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor Fidesz-elnök pártja vasárnapi szövetségi gyűlésén úgy fogalmazott, hogy a kormányzati izgágaság helyett újra a nyugodt erőre van szükség, rámutatott: "ez az Antall József által vezetett párt győzelmet biztosító szlogenje volt. Akkor nagyon hiteles és igaz állítás volt.

A Fidesz jelenlegi politikáját nézve ez körülbelül annyira vehető komolynak, mintha egy oroszlán fogadalmat tenne, hogy holnaptól vegetáriánus lesz".

Korábban "azért azt senki nem gondolta, hogy a jelenlegi nagypártok, különösen a jobboldali nagypárt (...) működésének eredményeképpen alig marad a jobboldalon párt, és szövetségnek nevezik a beolvasztást" - jegyezte meg.

Herényi Károly szerint az MDF Normális Magyarországért című programja az Országgyűlésbe való bekerüléshez szükséges 5 százalékos küszöbnél nagyobb támogatottságot kap.

"A mi választó bázisunk átstrukturálódott. Ez azt jelenti, hogy ma máshogy szavaznak ránk, mint annak idején. Átrendeződött a politikai térkép, a mi hagyományos régi szavazóink jelentős részét a Fidesz elvitte, de azért van egy nagyon jelentős rétege a választóknak, akik elutasítják mind a két nagy párt arroganciáját, populizmusát, ígérgetéseit" - tette hozzá.

Az MDF frakcióvezetőjének véleménye szerint ebben az új szavazó közegben nem igazán fontos, hogy ki ment el a pártból.  "Ez egy tisztulási folyamat" - tette hozzá. Herényi Károly úgy látja, hogy a változások miatt nem csökken a párt támogatottsága, s "a mostani szavazókat ezek a belső történések nem nagyon zavarják".

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Itthon

MDF-választmány: Herényi a helyén marad

Az MDF országos választmánya vasárnapi ülésén több mint 90 százalékos többséggel bizalmat szavazott Herényi Károly frakcióvezetőnek - mondta Csáky András, az MDF választmányi elnöke.

Itthon

Herényit ismét leváltották a lakitelkiek

Herényi Károly frakcióvezetőt ismét visszahívta tisztségéből az MDF parlamenti képviselőcsoportjának többsége, a Lakitelek munkacsoporthoz tartozó képviselők - közölte Balogh László, az MDF szóvivője. Herényi továbbra is frakcióvezetőnek tekinti magát.

Itthon

MDF: mégis Herényi a frakcióvezető

Az MDF országos választmánya vasárnapi ülésén bizalmat szavazott Herényi Károly frakcióvezetőnek - mondta Csáky András választmányi elnök vasárnap.

Itthon

A kizárt MDF-esek perlik az Országgyűlést és Herényit

Az eredeti állapot helyreállításáért, és 15 millió forint nem vagyoni kártérítésre perli az Országgyűlést, az Országgyűlés Hivatalát és Herényi Károly frakcióvezetőt az MDF-ből kizárt öt - jelenleg független - képviselő - mondta Varga István, a felperesek ügyvédje.

MTI Itthon

Herényi: felemás a magyar EU-tagság mérlege

Felemás Magyarország Európai Unión belül töltött első évének mérlege: a gazdaság szereplői jól teljesítettek, de ugyanez nem mondható el a kormányról, különösen annak gazdaságpolitikájáról - jelentette ki Herényi Károly, a Magyar Demokrata Fórum frakcióvezetője Brüsszelben.

Még több életet mentene meg az Apple a Watch okosórával

Még több életet mentene meg az Apple a Watch okosórával

Szinte eltűnt a munkanélküliség, csak a fiatalok vannak bajban

Szinte eltűnt a munkanélküliség, csak a fiatalok vannak bajban

Magyar turista videózott meztelen gyerekeket egy dán uszodában

Magyar turista videózott meztelen gyerekeket egy dán uszodában