Tetszett a cikk?

A Budapesti Katonai Ügyészség illetékes a Deport ’56 által a Szatmári-ügyben államtitoksértés miatt tett feljelentés elbírálására - értesült az MTI.

Szerdahelyi Szabolcs, a Deport ’56 elnöke az MTI rendelkezésére bocsátotta a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal levelét, amelyben tájékoztatják a feljelentőt, hogy az államtitoksértés bűntette miatt tett feljelentését megküldték az elbírálásra hatáskörrel rendelkező Budapesti Katonai Ügyészséghez.

A Deport ’56 (56-os Deportálások Tényfeltáró Bizottsága) azért tett ismeretlen tettes ellen feljelentést a FÜNYH-nél, mert a szervezet szerint a "kémügyben" államtitkot tartalmazó dokumentumok kerültek ki a nemzetbiztonsági szolgálatoktól, ez pedig megalapozza az államtitoksértés gyanúját.

A Magyar Nemzet című napilap augusztus végén írt arról, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal leleplezett és "kiszorított" egy házaspárt, amely a román titkosszolgálatnak dolgozott. A magyar sajtó az akkor közölt szignó és adatok alapján Szatmári Tiborral, illetve feleségével Szatmári Ildikóval azonosította a "kémházaspárt". A kémtörténettel hírbe hozott házaspár férfitagja azt közölte: nem igaz az állítás, hogy akár ő, akár felesége a román titkosszolgálatnak dolgozott volna.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
HVG Itthon

Szatmári: „agyrém az egész”

„Ha kém vagyok, kérek-e letelepedési engedélyt? Itt maradok-e azután, hogy lebuktam?" Szatmári Tibor a HVG kérdéseire válaszol – olykor kérdésekkel.

Hét nap

SZATMÁRI-ÜGY: FORDULAT

A Szatmári házaspár nem kémkedett Romániának - ez derül ki a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) által az Országos...

MTI Itthon

Nem kémkedett a Szatmári-házaspár

Nem kémkedett a Szatmári-házaspár, legalábbis a Nemzetbiztonsági Hivatalnak nincs erre utaló adata, ezért a rendőrség elutasította a Deport 56 feljelentését.

Társadalom

A Szatmári-változat

Ahhoz képest, hogy nemzetárulással vádolnak, minden más mellékes - indokolta a feleségével együtt kémbotrány...

Itthon

A román hírszerzés cáfolja, hogy bármi köze lenne Szatmáriékhoz

Semmi köze a Magyarországon kémkedéssel meggyanúsított házaspár ügyéhez a Román Hírszerző Szolgálatnak (SRI) – jelentette ki Radu Timofte, a SRI igazgatója azon a találkozón, amely titkosszolgálatokat felügyelő parlamenti bizottság és a hírszerző szolgálat vezetői között zajlott Bukarestben.

hvg.hu Itthon

Tóth: Szatmári kapcsolatban állt Rogánnal és Révésszel is

A "Szatmári-ügy" szervezőinek célja az volt, hogy a törvénytelen módon megszerzett minősített adatokat eltorzítva, az esetet "kémügynek" feltüntetve, kormányzati tisztségviselők "félrelépéseivel" összekapcsolva botránykeltésre, a kormány munkájának ellehetetlenítésére használják fel - áll a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok felügyelő politikai államtitkár által a miniszterelnöknek készített jelentésben.

Zöld rendszámos offenzíva: három új hibrid 3-as BMW érkezett

Zöld rendszámos offenzíva: három új hibrid 3-as BMW érkezett

New York-i szállodamágnással állt össze a magyar épületszobrász

New York-i szállodamágnással állt össze a magyar épületszobrász

Lezártak több olasz várost a koronavírus miatt

Lezártak több olasz várost a koronavírus miatt