szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

"Azért tüntetünk, mert további elbocsátások várhatók" - mondta Makkai Lászlóné, a kórházban működő szakszervezet vezetője. A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház 120 dolgozóját küldték el, amióta a magánbefektető átvette a várostól a kórház működtetését.

A polgármesteri hivatal előtti demonstráción 30-35 ember jelent meg táblákkal és transzparensekkel. A bejelentett tüntetést a rendőrség biztosította.

A tüntetők között egy nő jelezte, hogy több mint 20 éves munkaviszony után küldték el munkahelyéről. A 48 éves nő elmondta, hogy júliusban kapott értesítést arról, hogy felmondták a munkaviszonyát, de 2006. februárig kapja az átlagbérét, majd megkapja a végkielégítést. A tüntetők többsége arról számolt be, hogy csak szimpatizánsok, és azért vesznek részt a demonstráción, mert a kórházat féltik.

Várnai László, Kiskunhalas polgármestere elmondta, tudomása van arról, hogy átszervezések folynak a kórházban. "Azokon a munkaterületeken, ahol feleslegessé vált a munkaerő, bizonyos mértékű elbocsátások lesznek" - mondta a polgármester, aki ugyanakkor hozzátette, hogy amióta a magánbefektető működteti az intézményt, jelentős beruházások valósultak meg.

"Februárra elkészül a sürgősségi betegellátó osztály, amelynek beruházása meghaladja a 300 millió forintot. Ezzel párhuzamosan folyik a teljes energiarendszer korszerűsítése, amelynek az értéke meghaladja a 600 millió forintot" - fűzte hozzá Várnai László.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hét nap

EGÉSZSÉGÜGYI HITELKERET

Az utóbbi 11 hónapban egyetlen pályázó sem akart az egészségügyi munkavállalói tulajdonszerzési hitelprogramból...

MTI Itthon

Tizenkétmilliárdos egészségügyi beruházás Debrecenben

Megkezdődött Magyarország történetének legnagyobb, az Európai Unió által támogatott, Auguszta-programnak nevezett egészségügyi beruházása Debrecenben. A teljes áron 12,12 milliárd forintba kerülő beruházáshoz 9 milliárd forintot az EU, 1,71 milliárd forintot a központi költségvetés, 1,3 milliárd forintot pedig az egyetem saját forrásként biztosított.

Szegedi egyetemi modellváltás: Ombudsmanhoz fordul a szegedi Momentum a hétfői szenátusi ülés miatt

Szegedi egyetemi modellváltás: Ombudsmanhoz fordul a szegedi Momentum a hétfői szenátusi ülés miatt

Mi köze az Apple-nek ahhoz, hogy leáll a kecskeméti Mercedes-gyár?

Mi köze az Apple-nek ahhoz, hogy leáll a kecskeméti Mercedes-gyár?

23 perc alatt ért Budapestről Tatabányára egy Vérlovag

23 perc alatt ért Budapestről Tatabányára egy Vérlovag