szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lothar Matthäus két év alatt 250 millió forintot kapott az MLSZ-en keresztül, míg a válogatott menedzsere, Pellady Péter cége 74 milliót. Matthäus keresménye 50 millió, a többit különböző szerződéseken keresztül kapta - számol be az index.hu. A könyvvizsgáló cég szerint az MLSZ-re nézve hátrányosak egyes szerződések.

Kisteleki István ligaelnök kedden az MLSZ elnökségének rendkívüli üléséről távozva arról számolt be, hogy a felügyelőbizottság által készíttetett könyvvizsgálói jelentés 200 millió forintos adóhiányt és 500 milliós jogtalan elszámolást állapított meg.
   
Az index.hu-n olvasható könyvvizsgálói adatok szerint a válogatott szövetségi kapitánya nettó 200 ezer eurót (50 millió forint) keresett legálisan, 200 millió forintot pedig különböző szerződéseken keresztül utalt ki neki az MLSZ. Pellady Péternek, a válogatott marketingmenedzserének cége, a Derball Kft. harmincszázalékos jutalékot kapott, tavaly 109 080, idén 186 ezer eurót (összesen 295 080 eurót, vagyis mintegy 74 millió forintot) vehetett fel.
   
A könyvvizsgálói jelentés úgy fogalmaz, hogy a dokumentumok az MLSZ számára hátrányos előírásokat tartalmaznak.
   
Berzi Sándor, az MLSZ főtitkára elmondta, hogy az elnökség még nem döntött arról, felbontja-e a szerződést a Derball Kft.-vel, bár a téma kedden szóba került. Az interneten olvasható cikkel kapcsolatban megjegyezte, hogy nem látta, de egyébként sem szeretné kommentálni. Hozzátette: mivel bizalmas anyagról van szó, aki nyilvánosságra hozta, szabálysértést követett el.
   
Bozóky Imre a keddi elnökségi ülés után azt mondta: "Az MLSZ könyvvizsgálója több ellenvetéssel is élt a 21 oldalas anyaggal kapcsolatban, s az elnökség, illetve a jelentést készítő cég és a felügyelőbizottság vezetője is korrekt módon egyetértett abban, hogy azokat meg kell vizsgálni, a végleges álláspontot pedig csak ezt követően lehet kialakítani."
   
Az alapszabály szerint a szövetségnek 30 napon belül kell reagálni a jelentésre.

A könyvvizsgálói cég szerint a "megkötött szerződéseknek alaki és tartalmi hiányosságaik vannak, és rámutatnak a jogi kontroll teljes hiányára". A jelentés szerint a Matthäus lakásával kapcsolatos minden költséget a Derball Kft. visel, de az Index cikke szerint a szövetség rendezte be a német szakember bérleményét tízmillió forintért. Az MLSZ két céggel, a Kentaro AG-val és a Derball Kft.-vel kötött szerződést a televíziós jogok, valamint egyéb marketingjogok értékesítésére. A svájci bejegyzésű Kentaro a hozzá befolyt szponzori pénzek egy részét az MLSZ helyett a kapitánynak utalta. A szerződés a kereskedelmi jogok értékesítésére kizárólagosságot biztosított úgy, hogy kikötötte: "az MLSZ nem jogosult önállóan szerződni".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Az internetezők Matthäust akarják

A UEFA felső vezetése úgy döntött, hogy a magyar-horvát pályázat a 2012-es futball Európa-bajnokság megrendezésére versenyben maradt az olasz és a lengyel-ukrán kandidálással. A végső döntésben az is szerepet kaphat, ha nemzetközileg is ismert a magyar szövetségi kapitány. Az NRC felmérése azt igazolja, hogy a magyar internetezők ettől függetlenül is szeretnék Lothar Matthäust megtartani.

MTI Itthon

Kisteleki: "az MLSZ elnökségében csalók ülnek"

Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség elsőszámú vezetője cáfolta Kisteleki István ligaelnök állítását, mely szerint 200 millió forintos adóhiányt és 500 milliós jogtalan elszámolást állapított meg a felügyelő bizottság által felkért könyvvizsgáló.

MTI Itthon

Matthäus: "Fogalmam sincs a politikáról"

Értetlenségének adott hangot Lothar Matthäus, mert elképzelhető, hogy lesznek olyan játékosok, akiket klubjuk nem akar elengedni a válogatott amerikai túrájára. Matthäus egyben azt is megmagyarázta, mit keresett a Fidesz hétvégi rendezvényén.

MTI Itthon

Decemberben döntenek Matthäus sorsáról

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége több mint hétórás pénteki tanácskozásán nem tárgyalt Lothar Matthäus szövetségi kapitány jövőjéről. A szakember év végén lejáró szerződéséről a következő ülésén, decemberben dönt a testület.

A kamara sem érti, hogy képzeli a kormány a háziorvosok fizetésemelését

A kamara sem érti, hogy képzeli a kormány a háziorvosok fizetésemelését

HÖOK-elnök: Az SZFE-hallgatók jegyeinek törlése az egész magyar felsőoktatásnak árt

HÖOK-elnök: Az SZFE-hallgatók jegyeinek törlése az egész magyar felsőoktatásnak árt

Évi 61 százalékos profitrátával Rogán Cecília könnyen viccel

Évi 61 százalékos profitrátával Rogán Cecília könnyen viccel