szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Szegedi Ítélőtábla is elutasította a kecskeméti maffiaper hét vádlottjának szabadlábra helyezési kérelmét, ezzel helyben hagyta a per bírójának korábbi döntését – tudta meg az MTI az ügyészségtől.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészségre megérkezett Szegedi Ítélőtábla határozata helyben hagyta Fodor Endre tanácsvezető bíró döntését, aki elutasította a vádlottak szabadlábra helyezésének kérelmét.

A Kecskeméten folyó büntetőperben Radnai Lászlót és tíz társát emberölés előkészületével, fegyvercsempészettel és lőfegyverrel történt visszaéléssel vádolja az ügyészség. A május óta, fokozott biztonsági intézkedések között folyó per tizenegy vádlottja közül nyolc kérelmezte szabadlábra helyezését a legutóbbi tárgyalási napon, november 29-én.

A bíró elutasító döntését egy vádlott tudomásul vette, heten a Szegedi Ítélőtáblához fellebbeztek.

Fodor Endre tanácsvezető bíró korábban ismertette, hogy a per elhúzódik, mert a hemogenetikai szakértői vélemény csak decemberben készül el. A vizsgálatra azért kell várni, mert a megtalált fegyvereken sikerült olyan anyagokat találni, amelyből DNS-mintát tudnak előállítani. A vádlottaktól vért vettek a DNS-összehasonlítás elvégzéséhez.

A per 2006. január 9-én folytatódik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Kecskeméti maffiaper: eredménytelen szembesítések

Fokozott biztonsági körülmények között tett vallomást egy megfigyelési akcióban közreműködött tanú, aki megerősítette a vádirat állításait a Kecskeméten folyó maffiaper csütörtöki tárgyalási napján.

Egy bizalmi szavazást már megnyert Conte, most egy sokkal nehezebb vár rá

Egy bizalmi szavazást már megnyert Conte, most egy sokkal nehezebb vár rá

Egy nap alatt négyen meghaltak egy belga idősotthonban, miután megjelent a koronavírus brit mutációja

Egy nap alatt négyen meghaltak egy belga idősotthonban, miután megjelent a koronavírus brit mutációja

Azerbajdzsánban és Pakisztánban is kínai vakcinákkal oltják az embereket

Azerbajdzsánban és Pakisztánban is kínai vakcinákkal oltják az embereket