szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Első fokon sajtópert nyert Göncz Kinga szociális miniszter a Magyar Nemzet című napilappal szemben a lap Civil pénzek a holdudvarnak című cikkének állításai miatt.

A Fővárosi Bíróság ítélete szerint az újság valós tényeket tüntetett fel hamis színben tavaly november 5-i, Civil pénzek a holdudvarnak című cikkében.
   
Az írás a bíróság álláspontja szerint azt vélelmezte, hogy okozati összefüggés áll fenn aközött, hogy a Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) pályázatain jelentősebb összegeket nyert két alapítvány, illetve aközött, hogy ezekben a szervezetekben kormányzati szerepvállalása előtt elnöki tisztséget töltött be Göncz Kinga.
   
A helyreigazítás ítéletben megállapított szövegében szerepel az is: a miniszter sem közvetlen, sem közvetett módon nem bír befolyással az NCA-pénzeket elosztó kuratóriumok döntéseire.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Gyurcsány cége pert indít a Magyar Nemzet ellen

Az Altus Rt. vezérigazgatója, arról tájékoztatta Gyurcsány Ferencet, hogy a cég jó hírnév megsértése miatt kíván pert indítani a napilap kiadója ellen. Az Altus a miniszterelnök és családja házának hasznosítására évekkel korábban szerződést kötő Fittelina Kft. jogutódja.

MTI Itthon

Elutasítás a Gyurcsány kontra Magyar Nemzet ügyben

Első fokon elutasította a Fővárosi Bíróság Gyurcsány Ferenc miniszterelnök keresetét, amelyben a Magyar Nemzet című napilap elmarasztalását kérte egy sajtó-helyreigazítási ügyben. A kormányfő két szeptember végi írás - a Hazudott a miniszterelnök című és egy másik cikk - miatt perelte be a lapot.

Itthon

Göncz Kinga

A HVG Portré rovatának cikke (2004. június 26.) Göncz Kingáról, amikor még tárca nélküli esélyegyenlőságügyi miniszter volt.

Fejenként havi 10 ezer forint lett az állami bértámogatás a járulékok levonása után a Jedermann kávézónál

Fejenként havi 10 ezer forint lett az állami bértámogatás a járulékok levonása után a Jedermann kávézónál

Hivatalos: 525 lóerővel itt a V8-as új Land Rover Defender

Hivatalos: 525 lóerővel itt a V8-as új Land Rover Defender

Magyarország is kap ajándékba koronavírus-vakcinát Izraeltől

Magyarország is kap ajándékba koronavírus-vakcinát Izraeltől