szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Törvénysértőnek véli Bőhm András, a SZDSZ fővárosi frakcióvezetője a Kupper András (Fidesz-MKDSZ) február 25-i kampányrendezvényén lezajlott ingyenes levesosztást, s ezért panaszt nyújtott be a választási szervekhez - közölte a fővárosi SZDSZ sajtófőnöke.

A választópolgároknak szánt ingyenes juttatás tényéről, a gulyásleves osztogatásáról több sajtótermék is hírt adott - jelentette ki Korchma Zsombor a frakcióvezető lépését kommentálva. A sajtófőnök tájékoztatása szerint a Fidesz gazdagréti kampányrendezvényén, amelynek házigazdája Kupper András, a párt budapesti elnöke és a lakótelep országgyűlési képviselő-jelöltje volt, "étellel csábították a lakosságot a rendezvényre és ott ajánlószelvényük átadására".

A rendezvény előtt a helyi újságban hirdetést adtak fel, melyben azt kérték, az emberek hozzák magukkal ajánlószelvényüket is - mondta. A helyszínen pedig "csak egy fideszes standon átvett kérdőívet kellett kitölteni ahhoz, hogy valaki ételhez juthasson, de többen azt hitték, ajánlócédulájukat is itt kell átadni, és sokan le is adták" - jegyezte meg a szóvivő. 

Korchma Zsombor leszögezte: feltételezhető, hogy az ingyenes ételosztás több bizonytalan szavazót is "ajánlószelvénye átadására csábított", amivel a rendezvény károsan befolyásolta a választás tisztaságát. A hatályos törvényi szabályozás szerint ugyanis tilos előnyt adni vagy ígérni az ajánlásért, s hasonlóképpen jogsértő az előny elfogadása is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Választás 2006

Az SZDSZ beállna harmadiknak

Az SZDSZ minél hamarabb szeretne háromoldalú vitát folytatni a pártok egészségügyi és oktatási programjáról, ezért szakpolitikusaik nyílt levélben keresték meg az MSZP és a Fidesz illetékeseit.

Vélemény

Kampány: velünk élő visszaélések

Visszaélések tarkítják a kopogtatócédulák gyűjtését, de a postai úton beküldött „távajánlás” sem nyugtatna meg mindenkit. A magyar voksolási hagyományok nem igazán erősítik a választási rendszerbe vetett bizalmat.

Itthon is beolthatók a 16–18 év közöttiek

Itthon is beolthatók a 16–18 év közöttiek

Ötször annyi cég lesz kénytelen fenntarthatósági jelentést készíteni, mint eddig

Ötször annyi cég lesz kénytelen fenntarthatósági jelentést készíteni, mint eddig

Figyelje az iPhone-ját, napokon belül új funkciókat kapcsolhat be

Figyelje az iPhone-ját, napokon belül új funkciókat kapcsolhat be