szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz elnöke reggel a TV2 Mokka című műsorában a tankönyvtámogatásról ellentétes véleményt fogalmazott meg, mint Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke, aki a napokban a pártja kormányra kerülése esetére ingyenes közoktatást és az általános iskolák számára ingyenes tankönyvet ígért.

Orbán Viktor arra az újságírói felvetésre, miért kapnának az ő gyermekei ingyen tankönyvet, úgy válaszolt: szerinte ez "nem volna helyes". Pokorni Zoltán keddi, zalaegerszegi sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy kormányra kerülése esetén a Fidesz biztosítani kívánja az ingyenes közoktatást és az ingyenes tankönyvet az általános iskolások számára.

"Az lehet, hogy Zoltán ezt így gondolja" – jegyezte meg Orbán Viktor ezzel kapcsolatban, ugyanakkor hozzátette: valószínűleg arról van szó, hogy olyan tankönyveket kell készíteni, amelyek nem egy idényt állnak ki, hanem a következő évfolyam továbbviheti őket.

Véleménye szerint ehhez ugyanakkor nem ártana egységesíteni a tankönyveket, hiszen ma annyiféle könyv és gyakorlófüzet van, hogy egy-egy iskolán belül is különböző könyvekből oktatják az azonos évfolyamra járó diákokat.

"Az kellene, hogy egy évfolyam, amikor levetette a tankönyveit, akkor azt le tudja adni az utána következőknek, akinek pedig meg az nem felel meg, az vegyen magának újat" – mondta Orbán Viktor. A pártelnök a 14. havi nyugdíjjal kapcsolatban kifejtette: meg kell beszélni a nyugdíjas érdekvédelmi szervezetekkel, hogy ez fix összeg legyen, vagy százalékos alapon számolják ki.

"Mi mind a két irányba nyitottak vagyunk, egy differenciált emelés, meg egy egységes emelés irányába is" – szögezte le a Fidesz listavezetője.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Az SZDSZ szerint választási jogsértés az ingyen gulyásleves

Törvénysértőnek véli Bőhm András, a SZDSZ fővárosi frakcióvezetője a Kupper András (Fidesz-MKDSZ) február 25-i kampányrendezvényén lezajlott ingyenes levesosztást, s ezért panaszt nyújtott be a választási szervekhez - közölte a fővárosi SZDSZ sajtófőnöke.

MTI Választás 2006

Kölcsey, Kossuth, Kovács Pisti

Az SZDSZ a liberalizmust szeretné az emberek számára mindennapi élménnyé tenni Liberális arcképcsarnok című országos vándorkiállításával – közölte Kuncze Gábor.

MTI Választás 2006

Gyurcsány ceglédi beszéde

A kormányfő szerint Magyarország akkor lehet sikeres, ha nem csak magával van elfoglalva, de rendelkezik kellő bátorsággal ahhoz, hogy kitekintsen a világba.

MTI Itthon

Lecseréli kampányplakát-garnitúráját a Fidesz

Folytatódik a Fidesz Valódi elszámolás elnevezésű kampánya. Az ellenzéki párt szerint az elmúlt két hónapban tovább nőtt a munkanélküliség, és emelkedtek az árak, s ezt utcai hirdetésekben, reklámfilmekben szándékozik bemutatni - mondta Rogán Antal kampányfőnök.

MTI Választás 2006

Az SZDSZ beállna harmadiknak

Az SZDSZ minél hamarabb szeretne háromoldalú vitát folytatni a pártok egészségügyi és oktatási programjáról, ezért szakpolitikusaik nyílt levélben keresték meg az MSZP és a Fidesz illetékeseit.

Szlovénia enyhít a lezárásokon

Szlovénia enyhít a lezárásokon

Karácsony Gergely látványos képekkel mutatja, milyen diákvárost szeretne a kínai egyetem helyett

Karácsony Gergely látványos képekkel mutatja, milyen diákvárost szeretne a kínai egyetem helyett

Az ügyészség lezárná az eljárást Salvini ellen

Az ügyészség lezárná az eljárást Salvini ellen