Tetszett a cikk?

Bátánál is tetőzésközeli állapotban van a Duna, de az éjszaka folyamán is emelkedett 1 centiméterrel a vízszint – közölte a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szombaton reggel.

Az éjszaka nagyobb események nélkül telt a Duna Tolna megyei szakaszán zajló árvízvédelmi munkálatokban, a folyó jelenleg Bátánál 742 centiméter, itt lassúbb a tetőzés, mint a felső szakaszon – mondta Tóth Andrea sajtóreferens. A Sió-torkolatnál pénteken este kinyitották a vízügyi szakemberek az árvízkaput, miután kiegyenlítődött a Duna és a Sió vízállása. A Sió vízállása ekkor 1227 centiméteres volt, 5 centiméterrel magasabb, mint a 2002. évi legmagasabb vízszint. A szakemberek tájékoztatása szerint a dunai árhullám levonulásával azonos ütemben apad majd a Sió is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Segélyvonalon adakozhatunk az árvízkárosultak javára

Április 7-én 0 órától egy hónapon keresztül a 1749-es segélyvonalon hívásonként, illetve SMS-enként 200 forinttal támogathatják a Magyar Telekom (T-Com, T-Mobile), a Pannon és a Vodafone ügyfelei az árvíz és belvíz károsultjait.

Az ügyészség M. Richárd letartóztatását kéri

Az ügyészség M. Richárd letartóztatását kéri

Vasrúddal próbáltak pénzt szerezni egy nyíregyházi ATM-ből

Vasrúddal próbáltak pénzt szerezni egy nyíregyházi ATM-ből

Így forgatja fel Afrika szarvát egy Nobel-békedíjas

Így forgatja fel Afrika szarvát egy Nobel-békedíjas