szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Délben sikerült megállítani a gátrepedést Szelevény mellett, és a vízügyi igazgatóság nem adja fel, hogy az előállt vészhelyzetet elhárítsa – mondta Tokár István, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Védelmi Bizottság vezetője szombaton kora délután a helyszínen.

A védelmi bizottság vezetője elmondta hogy Szelevény, Tiszasas és Csépa lakosságának kimenekítése folyamatosan történik, és várhatóan estig befejeződik. A vészhelyzet mindaddig fennáll, amíg érzékelhető apadás nem történik a folyón. „Ez akár hetekig is eltarthat” – vélekedett a védekezés vezetője.

*

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is megérkezett Szelevénybe, s röviden elmondta, hogy minden eszköz és emberi erő rendelkezésre áll a mentéshez, de kritikus órákat élnek át a Tiszasason, Szelevényben és Csépán élő emberek, akiknek a kimenekítése folyamatosan történik. „Együttérzek azokkal, akiknek házaikat el kell hagyniuk” – mondta és feleségével együtt a Körös-torkolatnál történt töltéstalp-megcsúszáshoz ment megtekinteni a legkritikusabb pontot.


*

Tízmillió forint gyorssegély szétosztását kezdte meg szombaton az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. az árvízveszély miatt kitelepített ügyfeleinek Jász-Nagykun-Szolnok megyében – közölte a biztosító társaság szombaton. A költségtérítés nem a víz okozta károk rendbehozatalát, hanem a kitelepítéssel járó kiadások kiegyenlítését szolgálja. A kitelepítés az Aegon 250 ügyfelét érinti, akik Kunszentmártonban vagy Csongrádban a polgármesteri hivatalban vehetik át a gyorssegélyt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Elrendelték a kimenekítést Szelevényben, Tiszasason és Csépán

A Körös-torkolatnál újabb gátsuvadás történt, azaz a töltés talpa megcsúszott, és az előállt veszélyhelyzetre tekintettel elrendelték a lakosság kimenekítését Szelevényben Tiszasason és Csépán – jelentette be Tokár István, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei védelmi bizottság elnöke szombaton.

MTI Itthon

Árvíz: elúszik a költségvetési tartalék

Lényegében az egész költségvetési tartalékot igénybe veszik az árvízzel kapcsolatos kiadások - közölte Gyurcsány Ferenc kormányfő a Délmagyarország című napilapban.