szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ijesztőnek ítélte meg a margitszigeti uszodahelyzetet az Európai Úszó Liga (LEN) elnöke, Bartolo Consolo, miután Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) vezetőjének társaságában megszemlélte a nyári Európa-bajnokságra épülő komplexum munkálatainak állását.

"A LEN svéd főtitkára, Sven Folvik által kísért olasz sportdiplomata azt mondta, hogy riadt és szomorú is egyben, s abbéli kétségének is hangot adott, hogy egyáltalán készen lesznek-e az új medencék a július 26.-augusztus 6. között esedékes Eb-re, illetve az azt megelőző, júniusra tervezett próbaversenyekre" - tájékoztatott  Gyárfás Tamás.

"Hivatkoztam a zöldekre, a dunai árvízre, az emiatt elhúzódó munkálatokra, de bevallom, hogy amikor a helyszínen jártunk, alig néhány ember dolgozott, s korántsem gőzerővel folyt az uszodaépítés" - mondta Gyárfás - "Úgyhogy magam sem éreztem meggyőzőnek a bizonygatást, a magyarázkodásomat. Most imádkozunk, mert nagyon fel kell gyorsulnia a tempónak ahhoz, hogy a kivitelező legutóbbi ígérete szerint valamikor júniusban készen álljon a Széchy-uszodaegyüttes."
 
Bartolo Consolo legközelebb június 9-én jön újabb szemlére, addigra működnie kell, vagy legalább is kellene az Eb budapesti színhelyének -szögezte le Gyárfás Tamás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Bizonytalanság a budapesti úszó-Eb körül

Június 30-ig kell az Európai Úszóliga (LEN) előtt hitelt érdemlően igazolnia a Magyar Úszószövetségnek (MÚSZ), hogy képes megrendezni a Margitszigeten a 2006-os felnőtt Európa-bajnokságot, ellenkező esetben a LEN elveheti az Eb-t Budapesttől.

Huszonöt halottja van az ukrán katonai szállítógép balesetének

Huszonöt halottja van az ukrán katonai szállítógép balesetének

Egyre gyanúsabbá válik az orosz „sztárnáci” öngyilkossága

Egyre gyanúsabbá válik az orosz „sztárnáci” öngyilkossága

Bajban lesz Orbán, ha összeér a sokféle elégedetlenség, de ezt ő is tudja

Bajban lesz Orbán, ha összeér a sokféle elégedetlenség, de ezt ő is tudja