szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ég egy lőszerraktár a Heves megyei Sirok közelében – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A jelzés 15 óra 20 perckor érkezett a tűzoltókhoz, hogy a településhez közeli ipari létesítményen belül egy ötszáz négyzetméteres lőszerraktár ég – mondta Dobson Tibor. A lőszerraktár most egy civil cégé, kézifegyver-lőszereket és gránátokat tároltak a korábban honvédségi tulajdonban lévő létesítményben – tette hozzá.

A tűzoltók hármas kiemelt fokozatban vonultak a tűzhöz, nyolc tűzoltóautóval és 30 tűzoltóval. A tűzoltók egyelőre csak a környezet védelmével tudnak foglalkozni, mivel a lőszerraktárban még most is ég, pattognak a lőszerek. A szóvivő elmondta: az épületben öten tartózkodtak, a létszámellenőrzést követően a cégvezető úgy nyilatkozott, hogy mindenki kimenekült. A korábbi hírek három, bentrekedt emberről szóltak.

Mivel a létesítmény egy kilométerre van a településtől, a lakosság nincs veszélyben – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Tűz ütött ki egy panelházban Budapesten

Tűz ütött ki egy tíz emeletes panelház földszinti szeméttárolójában Budapesten, a XIII. kerületben csütörtökön délelőtt, de a tüzet fél órán belül eloltották, személyi sérülés nem történt - tájékoztatott Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.

MTI Itthon

Tűz volt a Magyar Posta egyik telephelyén

Két gépkocsi teljesen, egy részlegesen kiégett, kettő megrongálódott a székesfehérvári posta garázsban hétfő reggel történt tűzben; személyi sérülés nem történt.

Szijjártó a Fidesz kilépéséről: Manfred Weber szégyellje magát!

Szijjártó a Fidesz kilépéséről: Manfred Weber szégyellje magát!

Szigorításra számítanak a boltosok, de óvnak a pánikkeltéstől

Szigorításra számítanak a boltosok, de óvnak a pánikkeltéstől

Sinopharm-vakcinát kért Pekingtől Prága

Sinopharm-vakcinát kért Pekingtől Prága