szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Iskolakezdési támogatást és a nevelési segélyt biztosít a Honvédelmi Minisztérium (HM) a szaktárca és a Magyar Honvédség gyermekes munkatársainak.

A szaktárca sajtóosztályának közleménye szerint a HM-rendelet kétféle típusú szociális támogatással - iskolakezdési támogatással és nevelési segéllyel - teszi lehetővé az iskolakezdés megkönnyítését a kisgyermekes családok számára.
   
Az iskolakezdési támogatás adómentes természetbeni juttatás, amelyet a gyermek részére a szülő, nevelőszülő vagy a vele közös háztartásban élő élettárs igényelhet. A támogatás összege gyermekenként nettó 19 ezer forint, melyet tankönyvre,  taneszközre, illetve ruházatra lehet elkölteni.
   
Az iskolakezdésre a szeptember 1-jén szolgálati viszonyban álló katonák valamint köztisztviselő és közalkalmazott szülők jogosultak, de igényelhetik a támogatást a katonai kötelmekkel összefüggő balesetben illetve betegségben elhunyt katonák, illetve a hősi halott árvaellátásban részesülők gyermekei is.
   
Nevelési segélyre évente egy alkalommal jogosultak a tárgyév szeptember 1-jén szolgálatban lévő gyermekes katonák illetve honvédségi köztisztviselők és közalkalmazottak. A nevelési segélyre jogosultak körét jogszabály határozza meg. A segély összege gyermekenként a jelenleg hatályos 36.800 forintos
köztisztviselői illetményalap 60 százaléka, a 18 százalékos adóelőleggel csökkentve, azaz nettó 18.106 Ft.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Honvédségi cégek eladását tervezik

A Honvédelmi Minisztérium három részvénytársaságának esetleges privatizációját vizsgálja a honvédelmi miniszter, a tervek szerint mindhárom vállalat 50 plusz 1 százaléka az állam kezében maradna.

MTI/hvg.hu Autó

Újabb Rábákat vesz a honvédség

Újabb beszerzésről kötött megállapodást a Rába Jármű Kft., és a Honvédelmi Minisztérium (HM), amelynek értelmében a gyár évi bruttó 6,7 milliárd forint értékben szállít katonai járműveket a honvédségnek. A szerződés két évre szól.

Továbbra is magas a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja

Továbbra is magas a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja

Lancet: Nem halálosabb a koronavírus brit mutánsa, csak sokkal fertőzőbb

Lancet: Nem halálosabb a koronavírus brit mutánsa, csak sokkal fertőzőbb

Közel kétmillió adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett már Magyarországra

Közel kétmillió adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett már Magyarországra