szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kedd reggel kilenc órára összehívták a nemzetbiztonsági kabinetet - jelentette be az RTL Klub adásában keddre virradó éjszaka Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter.

A kabinet alapvető feladata, hogy a tapasztalatokból levonja a megfelelő következtetéseket és megtegye a szükséges intézkedéseket - mondta a szaktárca vezetője. Petrétei József a kereskedelmi hírműsorban kiemelte, hogy több rendőrre van szükség a Szabadság téren, de arról nem kívánt nyilatkozni, hányan teljesítenek szolgálatot és hány rendőrt kívánnak még kivezényelni a helyszínre.

Arra a kérdésre, mikorra rendeződhet a helyzet, azt mondta: reméli, hogy ez hamarosan megtörténik, amint a szükséges rendőri erők megérkeznek. Petrétei József arról, milyen felhatalmazást kaptak a rendőrök, meddig mehetnek el, úgy nyilatkozott: a helyzet által megkövetelt eszközöket vehetik igénybe, ebbe a fegyverhasználat nem tartozik bele. Mint mondta, a tüntetők túlléptek egy mértéket, egyetért azzal, hogy most már értelmetlen rombolás folyik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Itthon

Országszerte Gyurcsány lemondásáért tüntettek

Miközben Budapesten tovább folyik a demonstráció, a miniszterelnök lemondását követelték Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Egerben, Békéscsabán, Szegeden, Nyíregyházán is. A miskolci tévé nem olvasta be a tüntetők szövegét, Kaposváron viszont a helyi tévé honlapján tette közzé a tüntetés időpontját.

MTI Itthon

Az MSZP-frakció kiáll Gyurcsány mellett

Az MSZP képviselőcsoportja egyhangúlag támogatja Gyurcsány Ferencet és a kormány politikáját. Ezt Lendvai Ildikó frakcióvezető jelentette be hétfőn este Budapesten, a szocialista frakció zárt ülését követően, melyen a miniszterelnök is jelen volt.

hvg.hu Itthon

Vízágyúval szorították ki a támadókat a köztévéből

Mintegy félszáz tüntető vonult a Kossuth térről a Magyar Televízió elé – adta hírül a Hír TV este tíz órakor. Tizenegykor a huligánokkal megerősített tömeg megindult az épület ellen, a rendőrök visszahúzódtak, majd vízágyúval szorították vissza őket. A rendőrség bejelentette: eljárást indítanak a támadók ellen, és meg fogják akadályozni, hogy bárki is bejusson a székházba. Több gépkocsi lángol a környéken, robbanások hallhatók.

Ezer lélegeztetőgép sem került ki a kórházakba a beszerzett 17 ezerből

Ezer lélegeztetőgép sem került ki a kórházakba a beszerzett 17 ezerből

Cser-Palkovics: Nem a Fideszre és nem Orbán Viktorra tettem esküt

Cser-Palkovics: Nem a Fideszre és nem Orbán Viktorra tettem esküt

Brüsszel 72,5 milliárd forintot küld Magyarországnak kedden

Brüsszel 72,5 milliárd forintot küld Magyarországnak kedden