szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Zsarolással és orgazdasággal megalapozottan gyanúsítanak négy büntetett előéletű Győr megyei férfit és két, feltehetően szlovák állampolgárt, akik családja megölésével megzsaroltak egy gépkocsivezetőt és fenyegetéssel 38 millió forint értékű, külföldre tartó Nokia mobiltelefon-szállítmányt szereztek meg az általa vezetett teherautóból.

Az ügy részleteiről Babos László őrnagy számolt be, aki elmondta: a fuvarozó cég gépkocsivezetőjét néhány héttel ezelőtt felkeresték a gyanúsítottak és családja megölésével, háza felgyújtásával és testi fenyítéssel kényszerítették arra, hogy együttműködjön velük. Az egyik, szlovák rendszámú kocsival érkező férfi, pisztolynak tűnő tárggyal, a levegőbe irányított lövéseket is leadott nyomatékul. Így kényszerítették ki a gépkocsivezetőtől, hogy jelezze, amikor nagy értékű telefonkészülékeket szállít és a rakományt útközben részükre átadja.
 
A sofőr a fenyegetés hatására nem mert ellentmondani és szeptember 10-én, Mosonszentmiklós térségében, 38 millió forint értékű árut pakoltak le a gyanúsítottak a teherautóról. A feljelentést követően, másnap, szeptember 11-én, a rendőrség elfogta a gyanúsítottakat, s egyikük bőnyi lakásának melléképületében megtalálták a közel ezer mobiltelefont - közölte az őrnagy.
 
Két magyar gyanúsított előzetes letartóztatását kezdeményezte a rendőrség, a két feltehetően szlovák tettest pedig keresik - tette hozzá Babos László. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Siemens: a rendőrség nem talált bizonyítékot a zsarolásra

Éppen nyolc hónappal a nyomozás megkezdése után május 8-án a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Gazdaságvédelmi Főosztálya beszüntette a nyomozást Farkas Imre feljelentése ügyében. Az egykori SATeLIT Tv-t üzemeltető TvEgy Rt. tulajdonosa azt állítja, a magyarországi Siemens megzsarolta: 1,5 milliárd forinttal hajlandók voltak támogatni a SATeLIT-et, ám cserébe az összegnek mintegy felét visszakérték.