szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem egyeznek a Zsanett póthajából és a helyszínről vett minták - közölte Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a TV2 Tények című esti hírműsorában.

Morvai Attila elmondta, hogy az igazságügyi nyomszakértő a póthajat és az ott talált nyomokat vetette össze, de semmilyen egyezést nem tudott kimutatni.

Magyar György, az egyik rendőr ügyvédje a hírműsorban azt mondta, hogy a szakvélemény kizárja azt, hogy bármilyen összefüggés lenne a rendőrök és Zsanett között.

Tuza Péter, a Zsanett jogi képviseletével megbízott ügyvéd szerint viszont a legelső DNS-szakértői vizsgálat azt rögzíti, hogy mintegy 29 szőrképlet állt a szakértők rendelkezésére, viszont ebből csak 17 szőrképletet bocsátottak a rendelkezésükre a vizsgálat során.

A sértett, E. Zsanett állítása szerint május 4-én Budapesten, a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd egy sötét mellékutcába vitte őt, ahol ketten nemi erőszakot követtek el vele szemben a három másik rendőr jelenlétében.

A Fővárosi Főügyészség május 17-én jelentette be, hogy az ügyben öt rendőrt gyanúsított meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség: két rendőrt erőszakos közösülés bűntettével és vesztegetéssel, három rendőrt pedig bűnsegédként elkövetett erőszakos közösülés bűntettével.

Az öt rendőr ellen szeptember 12-én vádat emelt a Budapesti Katonai Ügyészség szolgálatban elkövetett kötelességszegés miatt és közülük hárommal szemben hivatali visszaélés miatt is. A szolgálatban elkövetett kötelességszegést a katonai ügyészség szerint az öt rendőr azzal követte el, hogy engedély nélkül elhagyta járőrkörzetét. A hivatali visszaélést pedig azzal követte el három rendőr, amikor észlelték, hogy az intézkedés alá vont személynél nem volt személyi okmány, illetve a jármű alapvető iratai is hiányoztak, szabálysértési bírság kiszabása vagy feljelentés helyett hagyták, hogy mentesüljön a felelősségre vonás alól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Zsanett-ügy: új orvos szakértőt rendelt ki az ügyészség

Új, a sértett jogi képviselője által javasolt orvos szakértő kirendeléséről döntött a Budapesti Nyomozó Ügyészség a Múzeum körúti erőszak néven ismertté vált ügyben – közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

MTI Itthon

A szakértői testület alátámasztja Zsanett verzióját

Az igazságügyi szakértői testület szerint a körülmények alátámasztják a Zsanett által elmondottakat, vagyis a sérülései keletkezhettek az általa elmondott módon - mondta a nő jogi képviselője, Tuza Péter szerdán a távirati irodának.

MTI Itthon

Zsanett-ügy: az ügyészség nem vizsgálja a vendéghaj-szálat

Elutasította az ügyészség a Múzeum körúti erőszak ügyében azt az indítványt, hogy vizsgálják meg a sértett vendéghaját és azt vessék össze a rendőrök autójában talált hajszálakkal - tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség szóvivője szerdán.

MTI Itthon

Nem lesz újabb DNS-vizsgálat a Zsanett-ügyben

Nem adott helyt az újabb hemogenetikus szakértő kirendelésére vonatkozó indítványnak az ügyészség a Múzeum körúti erőszak néven ismertté vált ügyben - erősítette meg az MTI-nek az Index információját a Fővárosi Főügyészség szóvivője csütörtökön.

MTI Itthon

Zsanett-ügy: új bizonyítási indítványt terjesztettek elő

Bizonyítási indítvány érkezett a Budapesti Nyomozó Ügyészséghez a Múzeum körúti erőszak sértettjének jogi képviselőjétől - erősítette meg az Index internetes hírportál keddi információját Borbély Zoltán ügyészségi szóvivő.