szerző:
MTI

Nem született megállapodás a BKV vezetősége és a szakszervezeteket képviselő sztrájkbizottság között a keddi tárgyaláson sem; a szakszervezetek azt kérik, hogy szerda éjfélnél tovább ne tárgyaljanak - közölte Nemes Gábor, a sztrájkbizottság egyik szóvivője.

A szóvivő elmondta, hogy az esetleges pénteki, egész napos munkabeszüntetés olyan felkészülést igényel, ami miatt csütörtökön már ezzel kell foglalkozniuk, így csak szerda éjfélig van lehetőségük a feleknek a meggyezésre. "A tárgyalásokon patthelyzet alakult ki, azért is, mert a főváros tegnap bejelentette, hogy Volán-buszokkal pótolná a főváros főbb közlekedési vonalain a kieső járatokat április 18-án" - mondta Nemes Gábor.

© MTI - Szigetváry Zsolt
Gulyás Attila, a sztrájkbizottság másik szóvivője szerint a közlekedési társaság vezetősége és a főváros vezetése is azon fáradozik, hogy a közvéleményt a szakszervezetek ellen hangolja, ahelyett, hogy a megegyezésre törekednének. Mindkét szóvivő szerint a valós problémákat kellene a közvélemény elé tárni, azt, hogy miért van ilyen helyzetben a BKV.

A szakszervezetek változatlanul nem akarnak részt venni abban a négy munkacsoportban, amelyeknek a paraméterkönyv végleges kialakítása lenne a feladata. Az érdekképviseletek azt kérik: vonják vissza a járatritkítási tervezetet, és együtt kezdjenek bele egy teljesen újba.

A kilátásba helyezett pénteki egész napos sztrájk idején nyújtandó még elégséges szolgáltatásról jelenleg folynak az egyeztetések: a BKV nemrégen azt közölte, hogy 50 százalékos minimum alá nem tud menni. Az egy hete hétfőn tartott félnapos munkabeszüntetésen a nem sztrájkoló alvállalkozókkal együtt is csak a hét százaléka üzemelt a normális szolgáltatásnak.

A szakszervezeti követelések továbbra is fennállnak. Ezek: a járatritkítási tervezet visszavonása, egy új készítése a szakszervezetek bevonásával, a csoportos létszámleépítés visszavonása, a munkakörülmények javítása, továbbá az, hogy a cég menedzsmentje vonja be a szakszervezeteket a döntés-előkészítő folyamatokba.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

A főváros Volán-buszokat szeretne a BKV-sztrájk idejére

A főváros vezetése tárgyalásokat kezdeményez a Volán társaságokkal, hogy a pénteki BKV-sztrájk idején a BKV fő vonalain biztosítani lehessen a tömegközlekedést - ismertette a Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésének döntését a Városháza kommunikációs igazgatója.

MTI Itthon

Nincs alku, egyre közelebb a BKV-sztrájk

Nem született megegyezés a BKV vezetősége és a szakszervezetek képviselői között az érdekképviseleti követelésekről szóló tárgyaláson – közölte Nemes Gábor, a BKV-szakszervezetek sztrájkbizottságának szóvivője.

Románia megnyerte: ott a legtöbb a kerti WC az EU-ban

Románia megnyerte: ott a legtöbb a kerti WC az EU-ban

Kiderült, mit tartunk a legnagyobb problémának – és annak köze sincs a migrációhoz

Kiderült, mit tartunk a legnagyobb problémának – és annak köze sincs a migrációhoz

Így jótékonykodnak a fociválogatott játékosai

Így jótékonykodnak a fociválogatott játékosai

Bukta az újabb megbízást a 80 milliós autóval furikázó magyar diplomata

Bukta az újabb megbízást a 80 milliós autóval furikázó magyar diplomata

Felújították a 108 éves Frankensteint, és elég para lett az eredmény – videó

Felújították a 108 éves Frankensteint, és elég para lett az eredmény – videó

Bécsben örömmel várják a CEU-t

Bécsben örömmel várják a CEU-t