szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Batiz András havi húszezer forintért bérel egy 70 négyzetméteres Andrássy úti önkormányzati bérlakást – írta a Helyi Témára hivatkozva szerdán a Blikk. Az egykori kormányszóvivő és televíziós műsorvezető 2001-ben, csere útján jutott a bérlakáshoz, de jelenleg nem abban, hanem egy csepeli házban él.

„Valóban bérlője vagyok egy önkormányzati lakásnak az Andrássy út egyik házának harmadik emeletén. Azelőtt is lakbért fizettem az önkormányzatnak, ezután is, mégpedig annyit, amennyit kérnek: egy 20 ezer forint körüli összeget havonta" – mondta a Blikknek Batiz. Szerinte sem a lakáscserével, sem a bérlettel nem követett el törvénysértést. A ház - mint mondta - kész romhalmaz, és ugyanilyen ramaty állapotban volt a lakás is, amíg több millió forint költséggel fel nem újította.

A terézvárosi önkormányzat képviselője azt mondta a Blikknek, hogy a lakáscsere időpontjában az önkormányzati lakások bére még nem függött a bérlők jövedelmi viszonyaitól. 2006 óta viszont kétféle szociális lakbér létezik, a jól keresőknek a korábbinál többet kell fizetniük. Mivel a rendelet visszafelé nem hatályos, Batiz továbbra is húszezer forintot fizethet önkormányzati lakásáért. A kérdéses ház lakói csak akkor vásárolhatják meg a lakásaikat (a forgalmi érték 15 százalékáért), ha a ház műemléki szempontú felújításon esik át.

Batiz András 2004 októberétől volt a kormány szóvivője. 2006 végén jelentette be, hogy „hátat fordít” a Miniszterelnöki Hivatalnak, s az üzleti szférában próbál szerencsét. Időközben megalapított kommunikációs cége, a Batiz Consulting Kft. azonban ezt követően is a MeH-nek dolgozott, miután 2007. júniusában nyolcmillió forintos keretszerződést írt alá a hivatallal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagyot estek az OTP részvényei

Nagyot estek az OTP részvényei

Szlávik János: Ma már szinte mindenkinek a környezetében vannak fertőzöttek

Szlávik János: Ma már szinte mindenkinek a környezetében vannak fertőzöttek

53 embernek volt négyese az ötös lottón, egyenként majdnem egymilliót nyertek

53 embernek volt négyese az ötös lottón, egyenként majdnem egymilliót nyertek