szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az ellenzékkel együtt voksoló szabad demokraták szavazataival levette napirendjéről kedden a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottsága azt a csak a szocialisták által támogatott javaslatot, hogy 35 millió forintot adjanak Budapest légi marketingjéhez a Magyar Turizmus Rt.-nek.

A hivatali javaslat ellen voksolók Hutiray Gyula (Fidesz) indítványára, egy átdolgozott, komplexebb előterjesztést igényeltek. Székely Gábor (SZDSZ) alelnök, aki a távollévő szocialista elnök helyett az ülést vezette, megjegyezte, hogy az új anyagnak tartalmaznia kell azt is, konkrétan mire adják ezt a pénzt, s miért pont ekkora az összeg. Csatlós Csaba (MDF) úgy vélte, a Ferihegyi repülőtér több mint 400 milliárd forintos eladási árából kellene pénzt biztosítani erre a célra.
 
Hozzájárult a gazdasági bizottság a Parking Kft. ügyvezetői igazgatójának, Gyarmati Zoltánnak azon kéréséhez, hogy a jövőben megbízási szerződés helyett munkaviszony keretében láthassa el feladatát.
 
A bizottság tavaly áprilisban 328 ezer forintos havi megbízási díjat és 150 százalékos prémiumot állapított meg a cégvezetőnek. Idén januárban az igazgató kérésére, a megbízási jogviszony változatlanul hagyása mellett havi díjazását 620 ezer forintra emelték és 45 százalékos, eredményhez kötődő prémiumot szavaztak meg neki. Az igazgató kérését ezúttal azzal indokolta, munkaszerződés keretében történő foglalkoztatása esetén olyan garanciák és juttatások illetnék meg, amelyekre a megbízási szerződés keretében nem jogosult. A 2011 május végéig érvényes munkaszerződés módosítását, amit az igazgató május 1-jével kezdeményezett, csak augusztussal hagyta jóvá a bizottság.
 
Az SZDSZ-frakció javaslatára a gazdasági bizottság hozzájárult ahhoz, hogy az önkormányzat vagyonkezelő részvénytársasága igazgatóságának tagja legyen Gáspárdy Gergely, az önkormányzat ingatlankezelő részvénytársaságának a vezérigazgatója. Ezzel ő a harmadik olyan SZDSZ-es delegált, aki vezérigazgatóként egy másik önkormányzati társaság igazgatóságának is a tagja. Persányi Miklós, az állatkert főigazgatója egyúttal elnöke a vidámpark igazgatóságának, Ferenczi Tibor a Budapest Gyógyfürdői Zrt. vezérigazgatója pedig tagja a Főtáv Zrt. igazgatóságának.
 
Hagyó Miklós (MSZP) és Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettesek együttes előterjesztése alapján a gazdasági bizottság a Főtáv Zrt. igazgatóságába delegálta Élő Norbertet, a Budapest Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságába pedig Czeglédi Gergőt. Élő Norbert, a XII. kerületi önkormányzat MSZP-frakcióvezetője és a főváros pénzügyi bizottságának külsős tagja, Czeglédi Gergő, a III. kerületi MSZP elnöke pedig korábban Hagyó Miklós kabinetfőnöke volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Elutasította a parkolási botrány vizsgálatát a fővárosi MSZP-SZDSZ

Érdemi vita nélkül leszavazták a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottságának kedd délutáni ülésén az MSZP-SZDSZ képviselők Bagdy Gábor (KDNP) azon kezdeményezését, hogy az önkormányzat vizsgálja ki a Budapesti Önkormányzati Parkolási Társulásnál kirobbant korrupciós botrányt.

Virtuális térben indul a davosi konferencia

Virtuális térben indul a davosi konferencia

Halálra gázolt a vonat egy nőt Dorognál

Halálra gázolt a vonat egy nőt Dorognál

Gyors otthoni net mindenkinek: olcsó wifi 6 routereket teszteltünk

Gyors otthoni net mindenkinek: olcsó wifi 6 routereket teszteltünk