szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csütörtökön délután a Parlamentben találkoznak a közjogi méltóságok - közölte a kormányszóvivő szerdai sajtótájékoztatóján. A találkozót Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a szombati melegfelvonulás eseményeit követően kezdeményezte.

Budai Bernadett ismertetése szerint a találkozón részt vesz Sólyom László köztársasági elnök, Szili Katalin házelnök, Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke, valamint Kaposvári Bertalan, a Legfelsőbb Bíróság elnöki jogkörben eljáró elnökhelyettese. 

A kormányszóvivő ismertetése szerint a miniszterelnök azért kezdeményezte a találkozót, hogy közösen értékeljék az elmúlt időszak eseményeit, illetve közösen találjanak válaszokat azokra a kérdésekre, hogy miért nem képes megvédeni önmagát egy demokratikus többség, miért nem nyújt elég védelmet a mai alkotmányos intézményi, illetve szabályozási keret.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Melegfelvonulás: az Ab elnöke is elmegy Gyurcsányhoz

Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság (Ab) elnöke részt vesz azon a találkozón, amelyet a miniszterelnök a szombati melegfelvonulásokon történtek kapcsán kezdeményezett - közölte Sereg András, az Ab sajtófőnöke.

MTI Itthon

Melegfelvonulás: Gyurcsány a Fideszre mutogat

A demokratikus jobboldal szélén ott vannak azok a radikális tömörülések, amelyek kiváltói voltak a szombati melegfelvonuláson történt atrocitásoknak; a jobboldal megfertőződött a radikalizmussal - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn. A szervezők szerint a rendőrök jelesre vizsgáztak. A rendőrség szerint a rendezvények biztosításának költsége mintegy száz millió forintba került.

MTI Itthon

Gyurcsány besokallt a homofób garázdáktól, s chartát hirdetett

A szombati, budapesti meleg büszkeség napján történtek után Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kezdeményezi, hogy a legfőbb közjogi méltóságok találkozzanak, és vitassák meg, miért látszunk gyengének pár száz, a többséget terrorizáló szélsőségessel szemben, és mi az, ami hiányzik ez ügyben az alkotmányos, demokratikus intézményrendszerből.

MTI Itthon

Az LB helyettes elnöke elfogadja Gyurcsány meghívását

Ha meghívás érkezik a kormányfőtől a találkozóra, azt elfogadom és részt veszek rajta - mondta a Legfelsőbb Bíróság elnöki jogkörében eljáró elnökhelyettes; Kaposvári Bertalant annak kapcsán kereste meg az MTI hétfőn, hogy a miniszterelnök előzőleg a legfőbb közjogi méltóságok találkozóját kezdeményezte.

MTI Itthon

Horn nem ért egyet Gyurcsány Magyar Chartájával

Horn Gábor nem ért egyet a Gyurcsány Ferenc által a szombati melegfelvonulás után meghirdetett Magyar Chartával és a szeptemberi gyűléssel. Az SZDSZ ügyvivője kedd reggel a Magyar Televízióban arról is beszélt, hogy nincs szükség törvénymódosításra, csak alkalmazni kell a meglévő jogszabályokat.

MTI Itthon

Sólyom elmegy Gyurcsányhoz

Sólyom László köztársasági elnök kollegiális kötelességének tartja, hogy a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által vasárnap kezdeményezett, rögtönzött megbeszélésen részt vegyen – közölte Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője.

Fényesen izzó meteor világította be az éjszakát Győr-Moson-Sopron megyében – videó

Fényesen izzó meteor világította be az éjszakát Győr-Moson-Sopron megyében – videó

Ennél szokatlanabb előzést biztosan nehéz lenne találni - videó

Ennél szokatlanabb előzést biztosan nehéz lenne találni - videó

Lantos Gabriella: Jó az orosz vakcina, de az engedélyezése politikailag motivált

Lantos Gabriella: Jó az orosz vakcina, de az engedélyezése politikailag motivált