szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem lesz rendkívüli parlamenti ülés - jelentette be a rendkívüli házbizottsági ülés után Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke szerdán a Parlamentben.

A házelnök elmondta, a közigazgatási hivatalokról szóló kormányrendelet ügyében az alkotmányügyi bizottságtól kér állásfoglalást, mivel a házbizottság nem tárgyal döntések tartalmáról. A Fidesz azért kérte, hogy üljön össze a házbizottság rendkívüli ülése, mert a törvényalkotói hatáskör elvonását vélelmezték annak kapcsán, hogy a kormány olyan ügyben hozott rendeletet, amelyben korábban az Országgyűlés nem tudott dönteni.

Szili Katalin hozzátette: az MSZP ezzel összefüggésben azt kérte, hogy folytatódjanak az ötpárti tárgyalások a közigazgatási hivatalokról szóló kétharmados törvényről. Kitért arra, a házbizottság ülésén az MSZP és az SZDSZ nem támogatta, hogy a Fidesz áfacsökkentési javaslatait rendkívüli parlamenti ülés keretében tárgyalja meg a Ház, az MDF pedig még nem alakította ki álláspontját ez ügyben.

Megjegyezte, a javaslat tartalmának sem volt többségi támogatottsága a testület ülésén, a Fidesz viszont csak akkor kezdeményezte volna a rendkívüli parlamenti ülés összehívását, ha azt minden frakció támogatja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Orbán Fodorral oszlatná az Országgyűlést

Orbán Viktor levélben tárgyalásra hívta Fodor Gábort, az SZDSZ új elnökét. A Fidesz elnöke hétfőn egy sajtótájékoztatón újságírói kérdésre emellett arról is beszélt, hogy ha az SZDSZ valódi ellenzéki pártként viselkedik, akkor megvan a szükséges számú szavazat a parlament felosztatásához, ami az előrehozott választások előfeltétele.

Itt az idő, amikor egy zongoraművésznek kockázatitőke-befektetőre van szüksége

Itt az idő, amikor egy zongoraművésznek kockázatitőke-befektetőre van szüksége

Lengyelországban március végéig több mint 3 millió embert oltanak be koronavírus ellen

Lengyelországban március végéig több mint 3 millió embert oltanak be koronavírus ellen

Lehangoló látvány, ahogyan a 20 év rabság után kiszabadított medve még mindig a megszokott köreit rója

Lehangoló látvány, ahogyan a 20 év rabság után kiszabadított medve még mindig a megszokott köreit rója