szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A hazai politikai élet a kormány részéről egyetlen dologról szól, hogyan tud Gyurcsány Ferenc és az ő kormánya hatalmon maradni – jelentette ki Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője a Nap-keltében.

A magyar politikai élet nem arról szól, hogy ennek az országnak mi lenne jó, mi lenne az érdeke, hanem arról, hogy egy kisebbségi kormány tud-e és hogyan létezni – fogalmazott a politikus. Az ügyvivő arra az újságírói felvetésre, hogyha az SZDSZ nem szavazza meg a költségvetést, az sokakat meglepne, a liberális politikus azt mondta, „sokan meg fognak lepődni”.

Általánosságban nincs értelme azt kijelenteni, hogy a párt nem szavazza meg a költségvetést, az SZDSZ ellenzéki párt, ellenzéki pártként a természetes, hogy egy költségvetésre nemet mond – mondta a politikus. Ugyanakkor az SZDSZ egy olyan ellenzéki párt, amelyik tartalmi kérdéseket is vizsgál. Mint mondta, abban a csodában egyáltalán nem hisz, hogy a kormány egy tisztességes adóreformot, egy áttekinthető közteherviselési reformot véghezvinne.

Az SZDSZ arra vár, hogy a kormány terjessze be a költségvetési törvényt a parlament elé, addig a párt nem tudja azt mondani, hogy nem fogadja el – jelentette ki Horn. A liberális képviselő arról is, hogy augusztus végére kerülhet az ügyvivői testület elé az SZDSZ következő egy évre vonatkozó programja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Nem kapott meghívót az SZDSZ az ötvenhatos megemlékezésre

Az SZDSZ nem kapott meghívót a Nagy Imre és mártírtársai kivégzésének ötvenedik évfordulója alkalmából hétfőn reggel tartott fővárosi kegyeleti megemlékezésre, ezért az eseményen a Szabad Demokraták Szövetsége rajtuk kívül álló ok miatt nem vett részt - közölte a párt az MTI-vel hétfőn.

MTI Itthon

Horn Gábor elnézést kér

Választási éjszakákon mindig szabadabban nyilatkozik az ember – főleg ha azt gondolja, nem a kameráknak beszél - áll az SZDSZ ügyvivőjének közleményében. Előtte a Hír TV kamerája rögzítette, amint Horn Gábor trágárkodva kommentálja a kormányfő szavait.

MTI Itthon

Jót tesz az SZDSZ-nek Fodor nyüzsgése

Az MTI-nek nyilatkozó politológusok szerint a nyári uborkaszezon tematizálását szolgálja az MSZP és az SZDSZ közötti tárgyalássorozat, amelyről kedden állapodott meg Gyurcsány Ferenc kormányfő, a szocialista párt elnöke és Fodor Gábor, a liberális párt vezetője.

Vélemény

Ingajáratban az SZDSZ

Gyurcsány időnyerésre játszik, ami bejött neki, kormánybukás elnapolva – így összegezhető az SZDSZ-elnök miniszterelnöknél tett látogatásának gyorsmérlege. Fodor is nyert a Gyurcsánnyal (és Orbánnal) folytatott megbeszéléseken. Ugyanis pártja – hat év másodhegedűsi szerepkör után – királycsináló lehet.

MTI Itthon

Horn: új helyzetet teremt az SZDSZ kilépése

Horn Gábor szerint Magyarországon új helyzetet teremt az SZDSZ kilépése a kormánykoalícióból, hiszen a rendszerváltás óta nem volt példa kisebbségi kormányra, de mint mondta, a nyugati demokráciákban nem szokatlan ez a berendezkedés.

hvg.hu Itthon

Horn Gábor elárulta, miért nem népszerűbb az SZDSZ - videó

Az SZDSZ nem azért volt a rendszerváltáskor népszerű, mert annyi liberálisan gondolkodó polgár lett volna az országban, hanem mert antikommunista volt - magyarázta Horn Gábor az SZDSZ szombati ot-gyűlésén, amelyen egyébként a tanács a koalíció felmondását javasolta. Az SZDSZ ügyvivője azt is elmondta, hogy nem lesznek előre hozott választások. Videó.

hvg.hu Vélemény

Horn Gábor: "Azt mondták Feri, menj a p...ba, valljuk be"

A HÍR TV árulkodó felvételén Horn Gábor Kóka Jánosnak kommentálja Gyurcsány Ferencnek az MSZP választási központjában elmondott magyarázatát, hogyan kell értelmezni a népszavazás eredményét. Horn véleménye finoman szólva eltért a a kormányfő álláspontjától.

MTI Itthon

Az SZDSZ szerint nem jó ötlet a hároméves költségvetés

Az SZDSZ szerint kívánatos, hogy a politikai pártok egyeztessenek a hosszabb távú, gazdaságpolitikai elképzelésekről, de a hároméves költségvetés ötletét a liberálisok nem tudnák támogatni - mondta Gulyás József, a liberális párt ügyvivője hétfőn az MTI-nek.

Karanténba került az Airbus 500 dolgozója

Karanténba került az Airbus 500 dolgozója

Rendőr hajtott autóval a tüntetők közé az Egyesült Államokban

Rendőr hajtott autóval a tüntetők közé az Egyesült Államokban

Negyedével nőtt itthon a használt autók átlagára

Negyedével nőtt itthon a használt autók átlagára