szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Első fokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el az áradó jellegű vízállások miatt a Bodrog folyó teljes hossza mentén, 67 kilométer védvonalszakaszon - mondta az MTI-nek az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) szóvivője vasárnap.


Csont Csaba közölte: az első fokú készültséget vasárnap délelőtt 10 órakor rendelték el.

Emlékeztetett arra, hogy továbbra is harmadfokú a riasztás a Hernád mentén, a hernádnémeti-hernádszurdoki és a hidasnémeti-bőcsi árvízvédelmi szakaszok teljes hosszán, 63 kilométer hosszúságban, így az Ékövizig működési területén összesen 130 kilométernyi töltés mentén van árvízvédelmi készültség - fejtette ki a szóvivő.

Arról is beszámolt, hogy a Hernád vízállása vasárnap 10 órakor a Hidasnémeti mértékadó vízmércén 290 centiméter volt, amely a tetőzés óta 125 centit apadt. Gesztelynél ugyanebben az időben 308 centimétert mértek, itt a folyó továbbra is árad.

A Hernád tetőzését Gesztely térségében esti időpontra várják, körülbelül mintegy 430 centiméterrel, a Bodrogon Felsőbereckinél 630 centiméterrel szerdára prognosztizálják a tetőzést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!