szerző:
MTI

Veres János pénzügyminiszter volt kampányfőnökét és a Hír TV újságíróit is megvádolta az MTI-nek adott keddi nyilatkozatában a kábítószerügy "dílere". Baráth Miklós azt mondta: Tóth Viktor kereste meg azzal, hogy valamilyen "kellemetlen" ügybe kellene keverni a tévéseket, az állítólagos drogügyletet viszont már a televízió munkatársai találták ki.

Baráth Miklós elmondta, hogy Tóth Viktorral, a pénzügyminiszter volt kampányfőnökével tavasszal "általánosságban beszélt" a Hír TV két újságírójának ellehetetlenítéséről." Arról volt szó, hogy mennyire a tyúkszemükre lépett Krakkó Ákos és Kisberk Szabolcs, a Hír TV két riportere, és esetleg lehetne tenni valamit ellenük, mert a köreikben már nagyon sok embert elintéztek a média segítségével" - mondta Baráth Miklós.
 
Az MTI-nek arra kérdésére, hogy honnan ismeri Tóth Viktort, kijelentette, őt "Szabolcsban mindenki ismeri". A férfi közölte: ezután felkereste a Hír TV munkatársait, és elmondta nekik, hogy milyen beszélgetés zajlott le közte és Tóth Viktor között. Hozzátette: azért fordult az újságírókhoz, mert "akkor volt bennem egy ilyen ideológia, hogy a Hír TV-sek milyen jó gyerekek".
 
"Beszélgettünk az Ákossal és a Szabolccsal, és akkor került elő a kábítószeres vonal. Abban maradtunk, ugrasszuk ki a nyulat a bokorból, lássuk, meddig mennek el ebben a dologban. Így valamilyen szinten az irányítás a mi kezünkben volt" - állította Baráth Miklós. A férfi hozzájárult ahhoz, hogy a tévések "betechnikázzák", amikor legközelebb Tóth Viktorral beszél.
 
Tóth Viktor "túl keménynek" tartotta ezt a megoldást, és nem akart részt venni benne. Ez is megvan hangfelvételen, de ezt a Hír TV nem adta le - tette hozzá. "Leadtam a felvételt, azt hittem ezzel be is fejeztük. Ők viszont azt mondták, vegyem fel Viktorral megint a kapcsolatot, és kérdezzem meg, esetleg nem lenne valaki a baráti körében, akit mégis érdekelne a dolog, próbáljak meg feljebb menni" - mondta Baráth Miklós.
 
Elmondása szerint Tóth Viktor megbízásából Helmeczy László ügyvéd felhívta. Az ügyvéd arra kérte, hogy találkozzanak, és mondja el, hogyan lehetne a Hír TV-vel "kiszúrni". Közölte: ekkor hangzott el az a Hír TV-ben lejátszott beszélgetés Helmeczy László és közte, amely szerint az újságírókat lebuktatják a rendőrök előtt.
 
Helmeczy nem azt mondta, hogy "ezzel az üggyel menj a rendőrségre, mert ez oda tartozik, hanem igenis vette a lapot, mondta, hogy akkor üssük, vágjuk ezt a kábítószeres sztorit" - állította a férfi. Baráth Miklós hozzátette: másfél millió forintért vállalta el az ügyletben való részvételt."Helmeczy arról tájékoztatott, hogy a pénzt csak akkor kapom meg, ha Tóth Viktor rábólint" - mondta.
 
A rendőrök a Hír TV székháza előtt intézkedtek az újságírókkal szemben, de csak azt a sütőport találták meg, amelyet Baráth Miklós vitt a helyszínre. Hozzátette: tudomása szerint akkor a Hír TV feljelentése nyomán intézkedtek a rendőrök. "Az megvolt rendezve, nálam nem volt semmiféle kábítószer, az autó ajtaját nyitva hagyták a számomra, csak a kamerának kellett beülnöm" - közölte.
 
A kérdésre, miért gondolta, hogy megkapja a pénzt, ha sütőporral "buktatja le" a Hír TV-s újságírókat, azt válaszolta: "soha nem gondoltam komolyan, hogy megkaphatom a pénzt, mivel abban egyeztünk meg Helmeczyvel, hogy akkor fizet, ha a Hír TV-sek megbuknak, de én soha nem is akartam kábítószerhez nyúlni".
 
Egy hónappal ezelőtt még úgy volt, hogy nem lesz semmiféle ügy ebből. Aztán a Hír TV kijött az esettel, anélkül, hogy "engem megkérdezett volna" - mondta.
 
Baráth Miklós közölte: azért fordult a nyilvánossághoz, mert mindenütt bűnözőként emlegetik, holott soha nem volt drogdíler, ebben az ügyben is csak tanúként hallgatták meg. Hozzátette, hogy egyszer folyt ellene büntetőeljárás önbíráskodás miatt. Önmagáról elmondta: 33 éves, egy kis szabolcsi faluban lakik, volt gyári munkás és dolgozott külföldön is. 

Az ügyvéd beperli a televíziót
 
Beperli a Hír TV-t Helmeczy László ügyvéd, aki kedden úgy fogalmazott az MTI-nek adott nyilatkozatában, hogy jogerős bírósági ítélet alapján kell majd bocsánatot kérnie a televíziónak azért, mert valótlant állított a megbízóiról és róla. 

Elmondta, hogy kedden bemutatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főügyészségen azt a hangfelvételt, amely véleménye szerint bizonyítja, hogy időrendi eltérés van a Hír TV által bejátszott drogtörténet és a valóságban lejátszódott események között. A vágatlan felvétel ugyanis azt támasztja alá, hogy ő csak néhány héttel azután beszélt a drogdílerként elhíresült Baráth Miklóssal, hogy a Hír Tv munkatársai feljelentést tettek az ügyben - hangsúlyozta. 

Az ügyvéd cáfolta, hogy bárkinek is ajánlott volna másfél millió forintot a televízió két munkatársának ellehetetlenítésére. Állítása szerint a Hír TV Célpont című műsorában "összevágták", "manipulálták" az ő mondatait, és ami így elhangzott, az "szemenszedett hazugság". Úgy fogalmazott, hogy Baráth Miklós a Hír TV érdekeiben eljárt személy, aki most már maga is elismerte, hogy a drogsztorit nem Helmeczy és a megbízói találták ki, és azt is elismerte, hogy őt a "Hír tévések technikázták be".
 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Negatív a Hír TV-s riporter drogtesztje

Negatív lett a Hír TV egyik megvádolt munkatársa, Kisberk Szabolcs drogtesztje, amelyre önként vállalkozott - tették közzé hétfőn a televízió honlapján.

MTI Itthon

Újabb felvétel került nyilvánosságra a Hír TV-s drogügyben

Újabb felvétel került nyilvánosságra abban az ügyben, amelyben a Hír TV állítása szerint kábítószert akartak csempészni két riporterük autójába; a Szabolcs Online portálon hétfőn közzétett hangfelvételen egy drogdíler és a bűncselekményre felbujtással összefüggésbe hozott Helmeczy László ügyvéd állítólagos első találkozásán elhangzott beszélgetés hallható.

Van egy ember, aki kettévágja a könyveket, és jó oka van rá

Van egy ember, aki kettévágja a könyveket, és jó oka van rá

A Honda és a Toyota 6 millió autót hív vissza

A Honda és a Toyota 6 millió autót hív vissza

Több legyet is ütött egy csapásra Putyin, amikor lemondatta az orosz kormányt

Több legyet is ütött egy csapásra Putyin, amikor lemondatta az orosz kormányt

Titokzatos milliárdos vigasztalja a gyászoló Vajna Timeát

Titokzatos milliárdos vigasztalja a gyászoló Vajna Timeát

Erdőkertesi késelés: hazafelé vitték a rendőrök a támadót, amikor előkerült a kés

Erdőkertesi késelés: hazafelé vitték a rendőrök a támadót, amikor előkerült a kés

Smith ügynök nem tér vissza a Mátrix 4-ben

Smith ügynök nem tér vissza a Mátrix 4-ben