szerző:
MTI

Napos idő várható augusztus 20-án, szerdán délelőtt országszerte a szakemberek szerint, legfeljebb kevés fátyolfelhőre és gomolyfelhőre kell számítani. A késő délutáni, esti óráktól azonban főként nyugaton, északnyugaton záporeső, zivatar lehet, a Balaton térségében estére vihart várnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy augusztus 20-án a nap első felében országszerte túlnyomóan derült lesz az ég, legfeljebb kevés fátyolfelhő és gomolyfelhő várható. A délutáni óráktól északnyugat felől erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet, azonban délen és keleten este is derült idő valószínű. Főként nyugaton, északnyugaton fordulhat elő néhol záporeső, zivatar.

A késő délutáni, esti óráktól a Dunántúlon és a középső országrészben többfelé erős - 40-60 kilométeres óránkénti sebességű - lökések kísérik az északnyugatira forduló szelet. Zivatarfelhő környezetében rövid ideig viharos - óránként 60-80 kilométeres - széllökés sem kizárt. A hőmérséklet reggel általában 10 és 15 Celsius-fok között alakul, de a völgyekben ennél hűvösebb lehet. A csúcshőmérséklet szerdán 29 és 34 Celsius-fok között lesz, de északnyugaton már csak 27 Celsius-fok körül várható.

Budapesten is túlnyomóan derült lesz az ég szerdán délelőtt, legfeljebb kevés fátyolfelhő és gomolyfelhő várható, záporesőnek vagy zivatarnak a kedd déli számítások szerint csekély a valószínűsége. A délutáni óráktól északnyugat felől erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet a fővárosban is.  

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság kedden délelőtt azt közölte, hogy a hidegfront hatására szerdán 18 óra után a Balaton térségét eléri egy körülbelül 60-80 kilométer/óra erejű északi, észak-nyugati szél, amely viharossá fokozódhat. A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság arra kérte a fürdőzőket és a hajósokat, hogy figyeljenek a hirtelen megerősödő szélre. A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy I. fokú viharjelzés esetén (percenként 45 sárga villanás) a parttól legfeljebb 500 méterig szabad a vízben tartózkodni, míg II. fokú viharjelzés esetén (percenként 90 sárga villanás) tilos a Balatonban fürödni, csónakázni.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Augusztus 20: a rendőrség békés ünnepre készül

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyugodt, békés ünnepre készül, és nincs információja arról, hogy meg akarnák zavarni a rendezvényeket - közölte Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya.

MTI Itthon

Dupla biztosítás augusztus 20-ra

Ezerhétszáz rendőr, hétszáz biztonsági őr, ötven mentőautó, száz tűzoltó és 15 tűzoltóautó vigyázza majd az augusztus 20-i ünnepségek biztonságos lebonyolítását - írja hétfői számában a Népszava.

Kopogtat a kanyaró, és ez a nagyobb járványok előhírnöke lehet

Kopogtat a kanyaró, és ez a nagyobb járványok előhírnöke lehet

Bekeményített a Facebook: sorra törli a brit szélsőjobbosokat az oldalról

Bekeményített a Facebook: sorra törli a brit szélsőjobbosokat az oldalról

Vigyázzon, ha eladott valamit, baj ne legyen az adóbevallásnál

Vigyázzon, ha eladott valamit, baj ne legyen az adóbevallásnál

Betonfalnak rohant egy autó Miskolcon

Betonfalnak rohant egy autó Miskolcon

Újra műteni kell Khedirát

Újra műteni kell Khedirát

Gergely Márton: A ti asszonyaitok, a Miasszonyunk

Gergely Márton: A ti asszonyaitok, a Miasszonyunk