szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Almássy Kornél pénteken újságíróknak azt mondta, hogy egyszer valóban találkozott az adatgyűjtési ügyben érintett UD Zrt. vezetőjével, de nem Dávid Ibolya kapcsán, hanem éppen azért, mert saját lakását akarta átvizsgáltatni velük.

"Nem tagadom, hogy július hónapban találkoztam Horváth Józseffel, akinek arra adtam megbízást, hogy nézze át az én lakásomat, mert a családomat érték furcsa megkeresések, és azt gondoltam, jó lenne tudni, biztonságban lakhatok-e, nem hallgatnak-e le" - mondta Almássy Kornél, az MDF alelnöke. Kérdésre elmondta: a cég végül nem talált semmit a lakásában, és ugyan még nem fizetett a szolgáltatásért, de számlával fogja tudni igazolni a megbízást.

Almássy Kornél az egész ügyet pártja elnökválasztási kampányának eldurvult folyamatának tartja és továbbra sem akar visszalépni elnöki ambícióitól. Dávid Ibolya, az MDF elnöke előzőleg pénteken kijelentette: a legfőbb ügyésztől és a Nemzeti Nyomozó Irodától soron kívüli vizsgálatot kér, mert egy, a birtokába került hanganyag szerint Almássy Kornél, a párt alelnöke, egyben elnökjelöltje érintett lehet egy, a Dávid Ibolya személyére vonatkozó adatgyűjtésben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Itt meghallgatható: Dávid Ibolya hangfelvétele - nevekkel

A hvg.hu birtokába került az a hangfelvétel, amelynek leiratát Dávid Ibolya MDF-elnök tette közzé pénteken, ám az ott elhangzott neveket a leiratban iniciáléra változtatták. Megkerestük a megnevezett személyeket, akik tagadták, hogy bármilyen közük lenne az ügyhöz.

hvg.hu Itthon

Mi áll a Dávid Ibolyának küldött hangfelvételen? - olvassa el!

A legfőbb ügyésztől és a Nemzeti Nyomozó Irodától soron kívüli vizsgálatot kér Dávid Ibolya, az MDF elnöke, mert egy, a birtokába került hanganyag szerint Almássy Kornél, a párt alelnöke, egyben elnökjelöltje érintett lehet egy, a Dávid Ibolya személyére vonatkozó adatgyűjtésben. Dávid Ibolya a pénteki sajtótájékoztatóján felmutatott egy CD-t, amely tájékoztatása szerint tartalmazza a hangfelvételt. Ennek leiratát közöljük most.

Tudatosan tervezhet Orbán: A komolyabb influenzaszezon elé lőtték be a járványcsúcsot

Tudatosan tervezhet Orbán: A komolyabb influenzaszezon elé lőtték be a járványcsúcsot

Megsérült gázvezeték okozhatta váli hőlégballon-tragédiát

Megsérült gázvezeték okozhatta váli hőlégballon-tragédiát

Több mint 800 új fertőzött, hat halott

Több mint 800 új fertőzött, hat halott