szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megszüntette a Fővárosi Főügyészség a Jud Süss című náci propagandafilm budapesti vetítései kapcsán közösség elleni izgatás miatt indított eljárást - írta saját értesülésére hivatkozva a keddi Népszava.

Az eddig meg nem erősített információk szerint az eljárás megszüntetésének az az indoklása, hogy "a film bemutatása nem meríti ki a törvényben foglalt tényállást" - olvasható a cikkben, amely az ügy kapcsán több, korábban megfogalmazott szakértői állásfoglalásra is emlékeztet, melyek szerint Magyarországon a véleménynyilvánítással kapcsolatos jogokat igen tágra szabták. Ahhoz, hogy a közösség elleni izgatás megvalósuljon, közvetlen összefüggést kellene találni bizonyos erőszakos cselekmények és jelen esetben a film bemutatása között - idézte fel a lap a szakértők gondolatait. A most megszüntetett - az SZDSZ és egy magánember feljelentése alapján indult - nyomozásoktól függetlenül a szerzői jogok megsértése miatti eljárások továbbra is folynak a BRFK-n és Németországban - írta a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vélemény

Tapsvihar a Jud Süss című antiszemita film vetítésén

A Harmadik Birodalom egyik legfontosabb propagandafilmjét, a Jud Süsst a Gede testvérek jóvoltából csütörtöktől vasárnapig többször levetítették egy Hegedűs Gyula utcai pincében. A film főszereplőjének, a „gonosz zsidónak” a kivégzésekor a közönség – a pénteki vetítésen – hatalmas tapsviharban tört ki. Tudósítónk ott volt.

A villanyautósoknak egyre több keresnivalójuk van a hazai benzinkutakon

A villanyautósoknak egyre több keresnivalójuk van a hazai benzinkutakon

A béremelés után bruttó 400 ezret kereshet egy pék az Auchannál

A béremelés után bruttó 400 ezret kereshet egy pék az Auchannál

Kutatók szerint border collie méretűek voltak a T-rex-bébik

Kutatók szerint border collie méretűek voltak a T-rex-bébik