szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az eddig már nyilvánosságra hozottakon kívül nincs több dokumentuma a Magyarország és a Nemzetközi Valutalap (IMF) között kötött megállapodásnak - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök sajtótájékoztatón egy kérdésre válaszolva vasárnap.

IMF-szándéknyilatkozat
A dokumentum fordítását  itt tekintheti meg.
"Magyarországnak nincsenek titkos jelentései, sőt, egyáltalán nincsenek titkos jelentések" – mondta a kormányfő.

Az IMF-fel történő megállapodás három elemet tartalmaz, az egyik az a kérelem, amelyet Magyarország küldött el a jegybankelnök és a pénzügyminiszter aláírásával, ez az a szándéklevél, amelyet már nyilvánosságra hoztunk - közölte Gyurcsány Ferenc. A második elem az IMF igazgatóságának döntése, amely szintén nyilvános. A megállapodás harmadik eleme az IMF honlapján található, ez a folyamatosan változó kondíciók listája - fogalmazott a kormányfő. A megállapodásnak nincs több nyilvános vagy titkos dokumentuma – szögezte le a kormányfő.

A miniszterelnök elmondta, az IMF-nek vannak a saját döntését megalapozó saját szakértői elemzései, javaslatai, ezekhez a kérelmezőnek, a magyar kormánynak nincs köze. "Ha jól tudom, az IMF saját gyakorlata az, hogy ezeket is nyilvánosságra hozza" - mondta Gyurcsány Ferenc.

"Gyermekded, amit ezzel az üggyel a legnagyobb ellenzéki párt művel" - fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint nagy bajban lehet a legnagyobb ellenzéki párt, ha tíz napja ennyi mondanivalója van Magyarországról.
"A titkos anyagok kutatásához sok sikert kívánok a nem túl fantáziadús fideszes politikusoknak" – tette hozzá.

A miniszterelnök arra reagált, hogy a Fidesz ismét előállt azzal a követelésével, hogy hozzák nyilvánosságra a kormány és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) közötti megállapodást a készenléti hitelcsomagról, beleértve azokat a Magyarországról szóló titkos szakértői jelentéseket, amelyekről az IMF vezetői azt mondják, hogy csak a kabinet beleegyezésével lehetnek nyilvánosak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

IMF szándéknyilatkozat - a dokumentum

A Pénzügyminisztérium közzétette a szándéknyilatkozatot, amely alapján a Nemzetközi Valutaalap 12,5 milliárd eurós hitelkeretet nyújt Magyarországnak. Az alábbiakban a dokumentum Pénzügyminisztérium honlapján található nyersfordítását olvashatják.

MTI Gazdaság

IMF: a megállapodás maga a szándéknyilatkozat

A Nemzetközi Valutalap (IMF) gyakorlatában nincs külön hitelszerződés, a hitelnyújtásról szóló megállapodás lényegében a kormánynak az IMF által jóváhagyott szándéknyilatkozata - közölte a pénzintézet szerdán.

A Time magazin szerint végül leválthatja a telefonokat a Microsoft Surface Duo

A Time magazin szerint végül leválthatja a telefonokat a Microsoft Surface Duo

Háromszor jobb-e a háromszor drágább tévé?

Háromszor jobb-e a háromszor drágább tévé?

650 lóerős villanyautóként támad a BMW i7

650 lóerős villanyautóként támad a BMW i7