szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Előzetes letartóztatásba helyezte a Miskolc Városi Bíróság a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tokaj polgármesteri hivatala építésügyi hatóságának ügyintézőjét.

Az ügyintézőt december 10-ig helyezték előzetes letartóztatásba. Az MTI információi szerint az úgynevezett szocpolos csalásként ismert bűnügy miatt helyezték előzetes letartóztatásba a férfit. Borsod-Abaúj-Zemplénben egyébként a Taktaközben nyomoznak hasonló esetekben.
   
A tokaji letartóztatás külön ügyként indult, a taktaközi eseményekhez hasonló a tematikája, vagyis hivatalos személy által fontosabb ügyben kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntettével és közokirat-hamisítással gyanúsítják az ügyintézőt.
   
A nyomozás adatai szerint ugyanis az ügyintéző közreműködött abban, hogy valótlan tartalmú hatósági határozatok kiállításával jutottak hozzá családok lakásépítéseknél felhasználható, vissza nem térítendő szociálpolitikai állami támogatásokhoz. A férfi közreműködésével úgy kapták meg az érintettek az épületek lakhatási engedélyét, hogy azok nem feleltek meg a műszaki előírásoknak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!