szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Péntektől a nyilvánosság számára is hozzáférhetővé válik az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) mintegy ötmillió órányi adást tartalmazó műsortára - hangzott el a médiahatóság csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

"Jogalkalmazó tevékenységük támogatására" törvényes kötelezettségük a rögzítés - mondta Majtényi László, az ORTT elnöke, hozzátéve, ezen anyagok alapján bírálják el a beérkező panaszokat, valamint végeznek tematikus vagy műsorszolgáltatóra lebontott vizsgálatokat. Mint mondta, nemzetközi érdeklődést és elismerést váltott ki az évente 800 ezer órányi műsor archiválásával és feldolgozásával; az egy évnél frissebb anyagokat péntektől - előzetes bejelentkezés alapján - azonnal megtekinthetik az érdeklődők a kutatóállomáson, az ennél régebbiek betöltésére 20-60 percet kell várni.

Majtényi László közlése szerint a szolgáltatás igénybevevőiként az egyetemek, főiskolák diákjaira és oktatóira, munkájukhoz és érdekképviseleti ügyekben újságírókra, de a valamely műsorszolgáltatóval vitába keveredett vagy egyszerűen érdeklődő emberekre is számítanak. Mádl András, a médiahatóság műsorfigyelési és -elemzési igazgatója elmondta, műsorszolgáltató, sugárzási időpont, valamint - hírműsorok esetében - megszólaló alapján is lehet keresni a rendszerben, de terveik között szerepel, hogy például nézettségi-hallgatottsági vagy más adatokat is rögzítenek a műsorokhoz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Hamis dokumentumok a Brit Nemzeti Archívumban

Huszonkilenc olyan hamis dokumentumot találtak a dél-angliai Kew-ban lévő Brit Nemzeti Archívumban, amelyek alapján hazaárulással vádolták meg Windsor hercegét, a trónjáról lemondott VIII. Edwardot, Winston Churchillt pedig az ellenséggel való tárgyalás és Heinrich Himmler SS-vezető meggyilkoltatása gyanújába keverték.

MTI Kult

Neten a Nature folyóirat archívuma

A Nature című rangos brit tudományos folyóirat feltette az internetre archívumának 1869 és 1949 közötti teljes anyagát. Ez azt jelenti, hogy egészen a Nature első számáig visszamenőleg minden egyes cikk a netezők rendelkezésére áll.

Online is bemutatják a Grecsó Krisztián regényéből készült darabot

Online is bemutatják a Grecsó Krisztián regényéből készült darabot

Kigyulladt egy busz Óbudán

Kigyulladt egy busz Óbudán

Szolid dubaji tuningot kapott a 10. szülinapját ünneplő Lamborghini Aventador

Szolid dubaji tuningot kapott a 10. szülinapját ünneplő Lamborghini Aventador