szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Versenybe szállna a két országos kereskedelmi rádiós frekvencia egyikéért a radiocafé 98.6 tulajdonosa, ha megpályáztatják a hullámsávokat – közölte Kádár Tamás, az Est Media Group ügyvezetője.

Várják a kiírást, felveszik a pályázati dokumentációt, és az abban foglaltak ismeretében hozzák meg végső döntésüket – mondta Kádár. Közlése szerint nem az egykori Est FM, a mostani radiocafé 98.6 válna országossá; „egy teljesen más struktúrájú, szemléletű rádióval pályáznánk, de mindenképpen építenénk az egy évtized alatt megtermelt know-how-ra”.

Ennek okaként említette, hogy kétséges: egy országos médiumban is beválna-e a Budapesten jól működő recept, azt azonban biztosra veszi, hogy az elemei biztosan átültethetőek.

A vállalkozás finanszírozásával kapcsolatos kérdést elhárította Kádár Tamás, aki programterveikről annyit árult el: akárcsak a radiocafén, egy országos adón is alapoznak a hazai szerzők dalaira. „Hiszünk a magyar zenében, mert jó” – mondta Kádár.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) tavaly nyár óta arra készült, hogy a frekvenciamoratórium december 31-i lejárta után pályázatot ír ki a Danubius és a Sláger Rádió frekvenciájára. (A két koncesszió novemberben jár le.)

Az Országgyűlés decemberben fogadott el egy, az eljárás rendjét átalakító médiatörvény-módosítást, ám Sólyom László államfő a jogszabályt az óév utolsó napjaiban előzetes normakontrollra az Alkotmánybírósághoz utalta. Január elején úgy határozott az ORTT: a kiírással kapcsolatos döntéssel bevárja, miként ítél az ügyben a taláros testület.

Az Est Media Group az első cég, amely nyilvánosan bejelentette: pályázat esetén érdeklődne a frekvenciák egyike iránt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

A Rádió kuratóriuma ragaszkodna a régi adónevekhez

A Magyar Rádió a tradicionális névhasználatot alkalmazza minden csatornáján - döntött egyhangúlag csütörtöki ülésén a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriuma a Szavak ereje elnevezésű munkacsoportjának javaslatára.

MTI Itthon

Majtényi: törvénysértő az ORTT döntése a rádiós pályázatokról

Elhalasztotta a két országos kereskedelmi rádió - a Sláger és a Danubius - idén novemberben lejáró koncessziójának megpályáztatását a médiahatóság - értesült az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) csütörtöki ülése után az egyik tagtól az MTI. Az ORTT elnöke szerint törvénytelen döntés született.

Ön is tesztelheti: itt a Spotify Stories

Ön is tesztelheti: itt a Spotify Stories

Toplista: ezek most Európában a legnépszerűbb villanyautók

Toplista: ezek most Európában a legnépszerűbb villanyautók

Megéri többet fizetni a 16 GB-os idei MacBook Próért? Videón a (kissé meglepő) eredmény

Megéri többet fizetni a 16 GB-os idei MacBook Próért? Videón a (kissé meglepő) eredmény